algo de nubes
  • Màx: 18.01°
  • Mín: 13.93°
17°

El Consell paralitza les obres del segon cinturó

L consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, i el secretari tècnic del Departament, Jaume Colom | Arxiu UH

El Departament de Territori i Infraestructures ha rescindit el contracte de les obres entre l'autopista de Llevant (Ma-19) i la carretera de Manacor perquè s'ha detectat l'existència de gas, electricitat d'alta i baixa tensió i fibra òptica. Segons ha assenyalat la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, el projecte constructiu presentava «greus deficiències tècniques». Garrido ha destacat que «rescindir el contracte ha estat l'única solució possible».

El secretari tècnic del departament, Jaume Colom, ha explicat que el decret de rescissió es portarà en la propera Comissió Informativa i l'empresa rebrà la notificació oficial, moment en què disposarà de 10 dies per presentar les al·legacions que consideri oportunes. L'empresa rebrà una indemnització del 3% per allò que ha restat sense executar, segons la Llei de contractes de les administracions públiques.

Un projecte sense garanties

Segons el comunicat oficial, la manca de simulacions impedia la garantia que la desviació de tràfic funcionés. De la mateixa manera, tampoc s'havia previst la dificultat que suposava construir un pas inferior en la Dt.-19 i que podia suposar un increment de les obres i una problemàtica per al tràfic: no s'havia previst que el pas inferior es construïa per sota del nivell del mar.

Primeres passes en la detecció del problema

Les obres es van adjudicar a UTE (Unió Temporal d'empreses) 'Vías y Obras SA' i 'Excavaciones s'Horta SA' el novembre de 2014. Els tècnics del Consell van redactar l'acta d'inviabilitat del projecte el gener de 2015, que va obrir la porta a unes modificacions d'elevat cost, motiu pel qual la Secretaria General del Consell va informar contra la modificació el desembre de 2015 amb la necessitat de rescindir el contracte. En l'actualitat, hi ha diversos informes tècnics i jurídics que marquen la impossibilitat de dur a terme aquest projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Es suis, fa mes de 8 anys

Acab de veure per internet que tots es que empren es pseudonim Salvatore tenen problemes sexuals greus !. Deu ser vera, i no pots dir que sigui fals, maldament a tu no te consti... Per una altra banda, que te fa pensar que tenc un dni ??. Haurieu de veure un poc mes de mon...

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

Tot ai xo pasa per no tenir una oficina tecnica de supervisio de projectes y una bona informacio de quin terreno trapitjam, si te serveis baix terra o hi ha un pou. He ha que fer un bon estudi geologic i coneixe be el terrny si es unundable si la cota esta baix el nivell freatic.......
Tots es ciutadans pagan un bons gestos en aquest cas crec qu no ho han estat.
Adjudiquem les obres a empreses series.

Valoració:0menosmas
Per llorensapiens, fa mes de 8 anys

Llorensapiens, com anam? He trobat a faltar els teus insults. He lleguit un comentari teu a UH a una notícia de n'Aina Aguiló i t'han inflat a negatius. Es que no pots anar enlloc, ja pereixes en bausan a Felanitx. Figura-t'ho, a UH te posen negatius. Es pot caure més baix?.

Valoració:5menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Suizo: No puedes afirmar que la afirmación que yo hice sobre Bismarck sea falsa. Simplemente que no te consta. Pero si buscas por Internet la encontrarás en muchos sitios y, desde luego, Alfonso Guerra la pronunció en Suresnes en 1974, sin citar su procedencia. Independientemente de eso, en cuanto a lo de la autenticidad de la nación española, basta que leas tu documento nacional de identidad.Es muy simple.

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 8 anys

He he he, Llorensapiens, no te posis nirvioooos... Pensa que es barco de requilla no existeix !. Si hagues existit ja hi haurien ficat tots aquests forasterets (que ben be sabem es mallorquins qui son es forasters a Mallorca, de fet qui escriu per aqui en foraster ja m'entendra) que tants de problemes han duit a s'Illa de sa calma...
Treu-te sa mascareta homo, aixo d'anar de mallorqui de primera classe escriguent en foraster diu molt de tu !.

Valoració:4menosmas
Per Es suis, fa mes de 8 anys

Salvatore, sa suposada citacio d'En Otto Von Bismark que has penjat es igual de falsa que sa nacio espanyola.

https://es.wikiquote.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Otto_von_Bismarck

"La cita, No aparece en ninguna otra referencia en ningun otro idioma. En una entrada lo que se encuentra es que la primera vez que aparecio (o sea la mas antigua referencia) fue en forocoches."

"La primera vez que está documentada esta frase es cuando la dice Alfonso Guerra en el congreso de Suresnes en un discurso dado en 1974 y no documentó su procedencia."

Posat a trobar citacions d'Espanya, aquesta m'ha agradat mes:

"En España de cada diez cabezas una piensa y nueve embisten"
Antonio Machado

Valoració:3menosmas
Per lloren, fa mes de 8 anys

Ay petit suis

Ets un bambol

Eres lo que eres,y no debes de molestarte por ello. Tu ideología fascista, tus ilusiones imperialistas basadas en la mentira, no dejan de ser chocante frente personas con un cierto nivel cultural. Supongo que tu familia reniega de ti porque se debe avergonzar de la pobre calidad personal de la que haces gala. Pero no te preocupes, serás de los primeros en entrar en el barco de rejilla. En Baleares no queremos traidores ni personas de tu calaña.

Valoració:0menosmas
Per Es suis, fa mes de 8 anys

Homo domes me preocupa segons qui sigui que ho faci, he he he he he...
Ai reis quin disgust que vos en dureu quan vegeu es vostro estat desfet i hagueu de pagar es deutes...:-)

Valoració:2menosmas
Per Lloren, fa mes de 8 anys

Petit suis
Que aceptes que te comparen a hitler u no encuentren diferencias y esto no te preocupe ,dice mucho de la calidad de persona que eres .

Valoració:0menosmas
Per milanot franquista, fa mes de 8 anys

Si plusultra, que viva. Però al soterrani.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente