nubes dispersas
  • Màx: 15.55°
  • Mín: 10.13°
14°

Mallorca té nom de dona

Jesús Jurado i Nina Parrón a la presentació de la campanya «Mallorca té nom de dona» | unknown

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado, amb la directora insular d’Igualtat, Nina Parrón han presentat les activitats organitzades pel Consell de Mallorca dirigides a públic de totes les edats i interessos en commemoració del Dia Internacional de la Dona i la Campanya «Mallorca té nom de dona».

Tots els departaments del Consell s’hi han involucrat d’alguna manera, i es duran a terme iniciatives des de diversos departaments com Participació Ciutadana i Presidència, Medi Ambient i Cultura. «El 8 de març és una data important que no ha de passar desapercebuda, i més en una època on les violències masclistes malauradament estan presents als diaris dia si i dia també. No és per discriminació positiva que les dones tenen un dia internacional, sinó perquè mereixen l’atenció de les institucions en molts fronts, i està clar que no sols ha de ser el 8 de març que hem de ser-ne conscients, però de moment és necessari seguir-ho recordant» ha declarat Jurado.

Les activitats previstes són:

  • Dia 7 de març a les 19:00 a Sa Congregació (Sa Pobla): Concert 'Crits de resistència' La rebel·lia de les dones a les cançons i romancers.

  • Dia 9 de març a les 19:00 al Teatre Principal (Palma): Presentació del Pla d’Igualtat del Consell de Mallorca

  • Dia 10 de març a les 19:00 al CineCiutat (Palma): Projecció del documental 'L’arxiduc i la pagesa' sobre Catalina Homar.

  • Dia 12 de març a les 12:30 a la Finca pública Son Moragues (Valldemossa): Inauguració de la ruta de senderisme Catalina Homar

El Consell també ha anunciat la posada en marxa de la campanya 'Mallorca té nom de dona', amb l’objectiu de rescatar de l’oblit a moltes dones que han aportat moltíssim a la historia de l’illa, i que mai han estat reconegudes com mereixen. «Només per posar un exemple, basta mirar el nom del carrer on viviu, o de les avingudes, places o biblioteques que normalment transitau, quants d’ells tenen el nom d’una dona, que no sigui una santa o una beata?» ha dit Jurado quan ha volgut destacar la importància de ser conscients de la necessitat de fer més presents a dones com Catalina Homar, Aurora Picornell, George Sand, Emília Sureda, Dorothea Bate, entre altres.

Nina Parrón, directora insular d’Igualtat, ha donat suport a aquestes paraules amb un estudi de més de 15 pobles de Mallorca on les dades parlen per si soles. «Felanitx té 87 carrers, només 11 són dedicats a dones, de les quals 10 són religioses. Campos 37 carrers, 5 d’ells amb nom de dones i d’aquests, 3 són de religioses. O si miram poblacions més grans com Inca amb 123, només 11 són de dones i només 1 dona no pertany al món religiós. I així podria continuar per tota l’illa.»

Per aquest motiu no sols s’implica el Consell de Mallorca en aquesta campanya, sinó també ajuntaments i la ciutadania que també se la farà partícip amb la proposició de figures femenines que varen néixer a Mallorca o que han fet aportacions importants a la nostra societat per tal de poder dedicar-los un espai públic o un monu ment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

I si deixassin els Consells tranquils i suprimissin la Delegación del Gobierno i les seves extensions a Menorca i Eivissa?

Valoració:5menosmas
Per Boicot a IB3 bilingüe i gonella!, fa mes de 8 anys

També podrien suprimir el bilingüisme d'IB3. Ara mateix (16h02'), una altra pel·lícula en foraster a IB3.

Valoració:3menosmas
Per I, fa mes de 8 anys

Posats a suprimir institucions cares i que no serveixen a la ciutadania, també podrien suprimir la Monarquia..

Valoració:5menosmas
Per X, fa mes de 8 anys

Volia escriure Ciutadans.

Valoració:0menosmas
Per X, fa mes de 8 anys

Un motiu afegit perquè Ciutadania el vulgui suprimir, Allau. El motiu principal per ells.

Valoració:0menosmas
Per Allau, fa mes de 8 anys

ElConsell és la nostra institució de govern històrica. L'autonomia té quatre dies. Una altra història és com fan servir el Consell els de Podemos.

Valoració:4menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Ciertamente, el Senado y el Consejo de Estado son una fuente de gasto público. Como los Consells. Todo eso está de más y debería suprimirse.

Valoració:-1menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Si els Consells son una font de despeses i una inutilitat, figurau-vos que deu ser el Senado o el Consejo de Estado. Aquests organismes son tan útils com ho seria un cos de vigilants eunucs, sense haver-hi ni harem ni tampoc sultà.
Cementiris d´elefants corruptes, amagant-se de la Justícia i cobrant dels impostos dels pobres pagans.

Valoració:11menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 8 anys

@I dons.
Tu creus que es Consells Insulars de Mallorca, de Menorca...són necesaris???. No trobes que lo que fa aquest consell ho pot fer es Govern Balear o ets ajuntaments corresponents??. Ets ciutadans esteim cansats de duplicitats ( impòsts). Ademés es dia que per exemple, ets de Son Gotleu, se donin compte que son tans de habitants com a Menorca, també hen voldran un ( Consell Insular de Son Gotleu). Eficienciència per favor!!!

Valoració:-10menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Los Consells no sirven para nada y son una fuente de gasto público. Sus funciones pueden asumirlas el Estado ,el Gobierno Autonómico o los Ayuntamientos.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente