algo de nubes
  • Màx: 17.17°
  • Mín: 12.25°
16°

L'adjudicació del Palau de Congressos del PP podria haver suposat una pèrdua de 80 milions d'euros

José Hila i Biel Barceló en roda de premsa.

El batle de Palma, José Hila, i el vicepresident del Govern, Biel Barceló, han explicat, en una roda de premsa conjunta, que l'adjudicació del Palau de Congressos, que segons un informe de la Universitat dels Illes Balears (UIB) és «il·legal», podria haver implicat una pèrdua de 80 milions d'euros a les arques públiques, a més dels 130 milions que ha costat construir-lo.

Hila ha detallat que aquest informe de la UIB destaca que la taxació en què es basava el procediment estava caducada i que no podria servir de base per establir-ne el preu i, a més, «un bé públic ha de ser venut per subhasta i no per concurs, tret que sigui un cas excepcional i molt motivat». «I aquest no ho és», ha postil·lat.

L'informe destaca que després de demanar una nova valoració al maig de 2015 als serveis tècnics municipals (que va donar un total de 42 milions) va quedar reflectit que aquest valor era «clarament superior» a l'aprovat al gener de 2015 (40,5 milions).

L'alcalde ha expressat que de les dues ofertes presentades es va triar la que pagava un lloguer més alt per al Palau i oferia els citats 40 milions per l'hotel en lloc dels 60 milions de l'altra oferta. «El que passa -ha afegit- és que durant els primers quatre anys es podia accedir a l'opció de compra i ja no havia de pagar el lloguer, fet que hagués suposat una pèrdua de fins a 80 milions».

«Vist tot això, la junta de govern no ratificarà la proposta i demanarà al Consell del Palau de Congressos que anul·li el procediment i no l'adjudiqui», ha expressat.


Per què Isern no va signar l'adjudicació?

Així, ha asseverat que el PP «hauria d'explicar per què va fer les coses tan malament» i per què el llavors batle de Palma, Mateu Isern, «no va arribar a signar l'adjudicació».

Per això, Barceló ha assenyalat que ara s'estudien dues opcions: «O es podria fer un nou concurs, establint les bases correctes, o una gestió directa per part de l'Administració del Palau, posant l'hotel a lloguer, cosa que també implicaria un nou concurs i permetria externalitzar una part dels serveis».

El vicepresident i conseller d'Investigació, Innovació i Turisme, ha dit que aquest dimecres convocaran la junta del Palau de Congressos i el primer que es farà serà «donar compte de l'informe de la UIB».

Barceló: «S'ha demanat un estudi de viabilitat»

A més, Barceló ha anunciat que ha demanat «un estudi de viabilitat» que es durà a terme «al més aviat possible» per poder continuar amb la tramitació del procés que podria estar acabada «abans de finals d'any».

Segons ha asseverat «es farà amb el màxim de via possible, amb la màxima rigorositat, la màxima celeritat, la màxima garantia jurídica i assegurant, per damunt de tot, que els interessos dels ciutadans quedin garantits».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa mes de 8 anys

Vuitanta més cent-trenta son doscents-deu.

Són 210 milions de euros els perduts per els polítics.

Valoració:0menosmas
Per biel, fa mes de 8 anys

No han de ser molt vius per entendrer-ho, amb el lloguer den Barceló ni tan sols es paguen els interessos.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente