algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

La banda de música de Palma celebra els 50 anys

La banda de música celebra l'aniversari amb diversos concerts. | Cort

La banda municipal de música commemorarà el seu 50è aniversari durant la temporada 2015-2016 i per celebrar-ho convidarà a músics que han estat lligats a la formació. Els actes han començat aquest passat divendres amb un concert.

Segons ha informat l’Ajuntament de Palma, el 15 de gener es farà un altre concert amb la presència com a director convidat de Bernabé Sanchís, sotsdirector de la banda entre els anys 1966 i 1976. A l'octubre de 2016 hi haurà una altra actuació amb Mario Errea i Joaquín Esteve, els darrers sotsdirectors de la banda.

D'altra banda, durant aquesta temporada participaran solistes com la cantant Isabel Pineda, el pianista Pedro Aguiló, la clarinetista Jessica Tamarit, les cantants Shara Lee i Alicia Nilsson, el percussionista Miquel Sebastián, la cantant Maria Rosselló, l'actriu Marta Obrador, el flautista Juan Elvira o la pianista Laura Pérez.

La Banda de Música també col·laborarà amb la Banda del Conservatori Professional de Música i Dansa de Palma, l’Escolania de Lluc i el Cor Orfeó Ramon Llull i el Cor del AUOM.

Cal recordar que la banda de música va néixer en el 1965 lligada a la Policia Local de Palma, ja que els músics, inicialment, havien de compatibilitzar el seu treball amb el treball en la Policia Local.

La formació estava composta per un director i 45 professors i músics de diferents instrumentals de vent i percussió. Aquestes places eren de guàrdies músics, la qual cosa comportava que més de mitja jornada laboral treballessin com a municipals al carrer, i que, a més, haguessin d'assajar dues hores cada dia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.