muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Un centenar de persones es manifesten a Palma contra el «genocidi» del 12O

Moment de la manifestació d'aquest dilluns a Palma.

Un centenar de persones s’han manifestat aquest 12 d’octubre a Palma en contra del feixisme i per expressar que no accepten que una societat estigui orgullosa de celebrar un dels majors genocidis realitzats en la història, segons expliquen els organitzadors.

La protesta ha sortit de la plaça de Pere Garau, passant per la plaça de les Columnes fins a arribar a les avingudes i acabant a la plaça Espanya. Al llarg de la manifestació s'han sentit cants en contra del feixisme i diversos càntics de caràcter anticapitalista. A l'arribada de la manifestació, a la plaça Espanya s'ha llegit un manifest en contra del què representa la commemoració del 12 d'octubre.

Arreu dels països catalans se celebren manifestacions semblants en contra del dia de la hispanitat sota el lema: ‘12O, res a celebrar’. A Mallorca ja fa un parell d'anys que diversos col·lectius es mobilitzen aquest dia del calendari.

Els organitzadors han explicat que aquesta manifestació està plantejada des d'un grup d'individualitats, totes elles relacionades amb diversos col·lectius, que s'han unit per dur a terme un acte coral i reivindicatiu contra el què representa la festa de la Hispanitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Macià, fa mes de 8 anys

A veura, tots els imperis s´han conquerit a sang i foc.
Els Romants van conquerir Mallorca després de dominar els foners mallorquins, els àrabs van conquerir Mallorca en una època en que no hi havia un domini clar del Imperi Bizantí, els catalano-aragonesos van conquerir Mallorca després de derrotar els musulmans, per això avui en dia menjam sobrassada, botiferrons, bevem vi, herbes dolces i berenam de frit de porc, i per altre part els castellans varen reconquerir sa majoria de sa península ibèrica als musulmans i una vagada acabada sa conquesta peninsular es varen dedicar a conquerir Amèrica.
Sa història de sa humanitat està escrita a base de conquestes a sang i foc per totes ses cultures i per tots els pobles.
Ara tenim res a veura els mallorquins en la conquesta d´Amèrica, a part del frare Júniper Serra, crec que poca cosa. La Corona d´Aragó i els seus ciutadans, mallorquins inclosos, excepte ocasionalment, varem tenir vetat posar un peu al nou món fins ben avançat el segle XVIII, fins aquella data les colonies americanes eren patrimoni exclusiu de Castella.

Valoració:3menosmas
Per Paparra, fa mes de 8 anys

Trob que Salvador té raó abastament...

Valoració:-5menosmas
Per Salvador, fa mes de 8 anys

Vivir para ver : 12 de octubre de 2015. Un grupito de indocumentados morales e históricos se manifiesta en Palma contra el fascismo , el capitalismo y el supuesto genocidio de los indios de hispanoamérica. Lo del fascismo ya suena a coña. Ahora resultará que Benito Mussolini estaba enrolado a las órdenes del Almirante y aprovechó su viaje para hacer de las suyas. Tenemos a los peruanos, argentinos,chilenos, dominicanos, etc. hasta en la sopa, todos mezclados con sangre española. ¿Qué tipo de educación se está dando a nuestra juventud? ¡ ESTÁN HACIÉNDOLOS RETRASADOS MENTALES PROFUNDOS ! Esos "organizadores" no son capaces ni de explicar lo que es el fascismo ni lo que supuso el descubrimiento de América. Por cierto, el Sr.Bilbeny nos explicó que la expedición era catalana y que salió de Pals (Gerona). Ya sé que eso fue un puro delirio del Sr.Bilbeny, una de sus ensoñaciones, pero en ese caso, algo de responsabilidad del "genocidio" le correspondería a los catalanes ¿no?

Valoració:-11menosmas
Per Mb., fa mes de 8 anys

Jo també esper que tota aquesta gent surti el dia de la festa de l'estendard a protestar per la celebració d'un genocidi comès a la seva pròpia terra. Si no, només voldrà dir que són un grapat de comediants...

Valoració:-7menosmas
Per Genocidi, fa mes de 8 anys

Segons sembla el genocidi castellà és dolent en canvi el genocidi català és bo.

Valoració:-10menosmas
Per Vilipendiado, fa mes de 8 anys

No seré jo el que digui que no tenguin raó, però supòs que també surtirán a protestar el 31 de desembre, no?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente