algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Nostàlgia i reivindicació en el trentè aniversari del Grup Blanquerna

Acte emotiu i al mateix temps reivindicatiu per celebrar els primers trenta anys del Grup Blanquerna i retre el primer homenatge cívic a Climent Garau després de la seva mort el 29 d'agost passat.

Isidor Marí no pogué ser present a l'acte. En canvi sí que hi foren els glosadors Maribel Servera i Macià Ferrer, que encetaren l'acte amb les seves gloses. A continuació, l'empresari i exmembre del Blanquerna Pere Muñoz glosà les figures de Climent Garau i de Josep Maria Magrinyà, dos dels fundadors de l'entitat.

A continuació, diverses persones representants de les diverses generacions que han passat pels seminaris Blanquerna repassaren els trenta anys del Grup. La conductora de l'acte, Caterina Canyelles, els interpel·là i anaren responent: Josep Melià, Margalida Capellà, Joan Llodrà, Rafel Joan, Miquel Àngel Bauçà i Jaume Bueno.

Damià Pons hi posà la part més analítica: repassà els inicis del grup Blanquerna l'any 1985, moment de crisi del mallorquinisme polític i quan semblava que l'esquerra espanyola podia aglutinar les esperances de molts mallorquinistes. Pons va fer el recorregut històric per aquests trenta anys fins arribar a la fita de les darreres eleccions, en què on el mallorquinisme ha superat el vint per cent dels suports.

Tomeu Martí, actual president del Grup Blanquerna va llegir una declaració amb deu missatges de l'entitat a la societat mallorquina. L'adhesió de l'entitat al Tricentenari i a l'any Ramon Llull; les activitats que es preparen fins a final d'any, com el Seminari; suport al 31 de desembre com a Diada de Mallorca, suport al procés sobiranista del Principat de Catalunya i la instauració del Premi Climent Garau.

Martí va fer dues crides importants: «A totes les entitats de la societat civil de tots els àmbits i de totes les ideologies democràtiques i a totes les formacions polítiques democràtiques, a constituir una gran plataforma unitària amb l'objectiu de mobilitzar tota la societat de les Balears, fins que aconseguim posar fi a l'espoliació fiscal i fins que assolim la fita d'un finançament just per a les Illes Balears». I als nous governants: «Molts d'ells han format part del Grup Blanquerna o han participat de les activitats organitzades per aquest», «perquè exercesquin les seves funcions amb honestedat, amb l'autoexigència ètica i el compromís i estimació cap a la nostra llengua, cultura i territori que sempre ha promulgat la nostra Entitat».

L'acte es va cloure amb l'esperada actuació del grup musical Nou Romancer, que en tres temes varen estar acompanyats per Marcel Pich.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 8 anys

Como han borrado mi comentario lo vuelvo a enviar, que parece que la libertad de expresión solo la coarta el PP: este "notición" lleva dos días hambreando lectores en primera página y aún así sólo ha conseguido 133 visitas penosas, incluidas las de los trolls.

Esto da una idea del nulo interés que tiene esta pseudoprensa pancatalanista, subvencionada, funcionarial y sectaria. Hasta cuando tenemos que mantener estos panfletos anónimos con nuestros dineros. Castella mos roba, i els panques també.

Valoració:-5menosmas
Per Joan, fa mes de 8 anys

hi havia algú?

Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente