algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

L’Ajuntament i l’EMT participen en el projecte europeu DORA

Els representants dels projectes es varen reunir aquesta setmana al centre Flassaders de Palma. | Cort

Representants d'institucions i empreses relacionades amb el transport i la tecnologia a les ciutats de Palma i Berlín dissenyen aquests dies a Palma un sistema pilot que subministri informació de forma fàcil i ràpida de les diferents possibilitats d'utilització del transport públic i privat que tenen els viatgers per traslladar-se des de les seves cases, tant a Palma com a Berlín, fins al seu allotjament. Es tractaria d’una aplicació per a smartphones.

La iniciativa s’emmarca dins la trobada que representants del projecte europeu denominat “DORA” (Door to Door Information for Air Passenger)” que s’ha celebrat aquesta setmana al Centre Flassaders. Es tracta de la segona edició, ja que la primera es va dur a terme el passat mes de juny a la ciutat alemanya de Herderlberg.

Tant l’Ajuntament de Palma com l'Empresa Municipal de Transports són socis d'aquest projecte, juntament amb una altra desena de representants entre institucions i empreses, tan públiques com a privades de l'àmbit del transport o tecnològiques, com les mateixes gestores de l'Aeroport, els operadors dels centres d'informació de tràfic locals, la Universitat Tècnica de Berlín o la companyia aèria Air Berlin.

L’aplicació posaria a disposició dels usuaris que es desplacin entre les destinacions de Palma i Berlín tota la informació, en temps real, sobre les possibilitats que disposen per moure's des de ca seva fins a la ciutat de destí, sigui amb avió, taxi, autobús, tren, tramvia o bicicleta.

El projecte DORA és finançat dins del programa Horitzó 2020 de recerca i innovació de la Unió Europea que es va iniciar l'1 de juny 2015 i té una durada de 3 anys, dels quals en aquesta primera fase de prova d'un any desenvoluparà com a prototip la connexió de Berlín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.