algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

ARCA demana actuacions urgents prèvies a l'aplicació del PGOU

L'entitat conservacionista s'ha reunit avui dimecres amb membres del consistori palmesà als quals ha entregat un document amb nombroses propostes en l'àmbit de la protecció del patrimoni

Imatge de l'Asai, a la plaça dels Pins de Palma. | ARCA

Avui dimecres l'Ajuntament de Palma i ARCA s'han reunit per posar en comú els principals temes i problemàtiques que afecten la ciutat pel que fa a la protecció del patrimoni. L'entitat considera que algunes de les principals problemàtiques no poden esperar perquè podrien «perdre's» immobles o espais amb un alt valor patrimonial.

En nom d'ARCA han assistit a la trobada Josep Massot, Àngels Fermoselle i Marian Ibars; per part del consistori palmesà, el regidor Antoni Noguera i el director general d’Urbanisme, Biel Horrach.

L'entitat ha entregat als responsables municipals un document que conté nombroses propostes, entre les quals hi ha les de protegir «de manera immediata» determinats immobles com l’Asai, les Cent Cases, el conjunt de la plaça de les Columnes, entre d'altres. Des de l'entitat asseguren que no poden esperar l'aplicació del nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) «perquè pel camí es poden perdre moltes coses».

Altres propostes recollides en el document són la recuperació dels refugis de la guerra civil, afavorir els particulars que conservin els seus elements patrimonials l'aprovació urgent de les condicions urbanístiques de l’ARE de Santa Catalina, «ja que les mesures provisionals no són suficients per a una protecció efectiva».

Per últim ARCA demana «que els eixos cívics no puguin transformar-se en incívics a causa d'una mala planificació». I posen d'exemple de «mala gestió» dels espais el carrer Fàbrica i Blanquerna. Des de l'entitat asseguren que «s’ha d’evitar la concentració de bars i restaurants en un mateix carrer amb un pla d’usos previ o paral·lel a la intervenció urbanística».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.