cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Suspesa la festa de l'Orgull LGTBI pels elevats costos que imposa Cort

Els tràmits que marca el reglament imposat per l'Ajuntament de Palma ascendirien a més de 4.000 euros

La Junta Directiva de l'associació LGTBI Ben Amics ha fet pública aquest dimecres la impossibilitat de celebrar la festa oficial de l'Orgull LGTBI Summer Pride Mallorca a l'aire lliure. Des de l'entitat expliquen que, malgrat els intents que l'equip ha realitzat des de principi d'any per conèixer les necessitats tècniques que imposa la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim d'instal·lacions, accés i exercici d'activitats, només un cop presentada la petició d'ocupació de via pública s'han donat a conèixer les exigències legals.

Entre les imposicions de la nova norma, destaca l'obligatorietat d'obtenir una llicència d'activitat major no permanent, com cataloguen des de l'Ajuntament de Palma la celebració de l'Orgull LGTBI, amb un cost mínim de 4.000 euros, sense comptar la possibilitat que s'hagin de realitzar més tràmits, de manera que l'import continuaria pujant.

En paraules del president de Ben Amics, Jan Gómez «el Partit Popular amb l'aprovació de la Llei 7/2013 que afecta qualsevol activitat que es realitzi a la via pública per part d'iniciatives d'ONG demostra una vegada més el seu afany de cohibir la participació ciutadana i d'obstaculitzar el treball de les organitzacions».

Segons assegura Virginia Vallejo, coorganitzadora de l'esdeveniment, «es tracta d'una festa pública, oberta a la ciutadania, de reivindicació de drets i de visibilitat, que perfectament podria incloure en les celebracions habituals de la ciutat i que tenint en compte el marc legal només seria possible dur a terme amb l'estreta col·laboració de l'Ajuntament, del Consell de Mallorca i del Govern».

La nova normativa afecta qualsevol activitat a la via pública que inclogui actuacions musicals o concerts de qualsevol entitat sense ànim de lucre. Tot i realitzar diverses reunions amb el consistori amb l'objectiu de trobar una solució o una alternativa, Ben Amics no ha trobat el suport necessari per part de l'Administració local.

Amb l'afany de mantenir viu l'esperit de celebració de l'Orgull LGTBI, Ben Amics mantindrà l'habitual programa d'activitats d'oci i culturals durant tot el mes de juny. La presentació oficial del programa de l'Orgull LGTBI 2015 que té per lema «Lleis per la Diversitat, Drets per a la Igualtat» es durà a terme el 3 de juny que ve.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.