Diversos partits de l’oposició han manifestat el seu desacord amb la gestió de Can Bibiloni duta a terme per l’Ajuntament de Palma. L’edifici, situat al número 8 del carrer d'Aragó, és un dels escassos vestigis d’arquitectura industrial de tipologia modernista i serà demolit després de l’aprovació del PP en el Consell de Gerència.
El PSIB ja va presentar el passat abril una proposta en el darrer ple de la legislatura per realitzar una declaració a favor de la protecció de la façana de l’edifici. A més, el partit liderat per Francina Armengol convidava a escoltar les recomanacions que havia traslladat la Comissió de Patrimoni del Consell Insular, que instava a l’estudi de la catalogació dels elements susceptibles de ser protegits.
I avui el candidat a la batlia de Palma per PI, Toni Fuster, encara ha estat més clar denunciant la manca d’interès històric del Partit Popular en la protecció patrimonial. Des de Proposta per les Illes es recorda que el mateix Govern que vol promoure la declaració de Palma com a Patrimoni de la Humanitat permet posar fi a edificacions emblemàtiques de la ciutat com és Can Bibiloni, on avui mateix ja hi havia les bastides. Fuster es demana «què hem d’esperar dels mateixos que tomaren el Pont del Tren mentre dormíem?, d’un partit que ha protegit in extremis, abans d’eleccions, es Jonquet?»
MÉS per Palma també ha manifestat la seva indignació per l’actuació de l’equip de govern del PP. Segons el partit liderat per Biel Barceló, «el PP demostra manca absoluta de sensibilitat amb el patrimoni, una manca d'interès intencionada, i se situa al servei dels promotors». Des de MÉS es demana que el nou edifici d'habitatges incorpori la façana, consideren que aquesta té valor pel fet de ser obra de Gaspar Bennàzar i per ser alhora un dels darrers vestigis d'arquitectura industrial de l'Eixample de Palma. El portaveu de MÉS per Palma Antoni Verger ha reiterat i tornat a exigir al Consell de Gerència d'Urbanisme la paralització immediata de la demolició.
El PP ni tan sols ha llegit el recurs presentat per MÉS
Dia 14 d'abril l'Ajuntament va atorgar llicència per demolir totalment l'edifici, sense tenir en compte la petició del Consell Insular, de dia 16 de març de 2015, de valorar la idoneïtat de la seva inclusió al catàleg municipal de Palma. Així, sorprenentment, sense estudiar la possibilitat de catalogar i protegir la façana, i sense contestar oficialment ni per escrit la sol·licitud del Consell, l'Ajuntament atorgava la llicència de demolició de manera exprés.
Dia 20 d'abril de 2015, MÉS per Palma presentava un recurs de reposició en via administrativa contra la llicència de demolició, considerant-la il·legal pel fet d'afectar una façana ja protegida i per dictar-se sense tenir en consideració la petició del Consell d'estudiar la catalogació efectiva i formal de la façana d'acord.
Al moment de presentar el recurs Antoni Verger va avisar al regidor d'Urbanisme, Jesús Valls. «Li hem demanat i repetit en diverses vegades, també al ple de dijous dia 30, que volíem que es tengués en compte la seva presentació i que es valoràs la suspensió immediata dels efectes de la llicència de demolició». Avui a la reunió del Consell de Gerència el regidor Valls ha reconegut que ni tan sols havia vist l'informe, no sabia a quin departament era, i que «deu estar seguint el seu curs».