algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Manacor homenatja, aquest dissabte, els herois mallorquins de 1715

El 4 d’abril de 1715, 300 soldats borbònics provaren de desembarcar al port de Manacor. Trenta voluntaris del poble els feren fugir, però a Guillem Riera, el talaier, li va esclatar el canó i va morir defensant els nostres drets.

Per això, el 4 d'abril de 2015, exactament 300 anys després, es farà un acte d'homenatge i recordança d'aquells herois. Serà a partir de les 12:00, devora la torre del Serral dels Falcons.

A l'acte hi participaran: Biel Majoral, que cantarà i Bartomeu Mestre, que recitarà, acompanyat de Delfí Mulet i Biel Torres a amb els seus instruments. També hi haurà glosada a càrrec de Maria Rosselló i Mateu Mates 'Xurí'.

L'acte servirà, segons Bartomeu Mestre per «recordar aquells valents, agrair el seu coratge i també per fer el propòsit de mantenir en el dia a dia, la seva actitud de fer respectar els nostres drets».

Ja a l'horabaixa, a les 17:15, al local de l’Obra Cultural Balear de Manacor, (carrer de Jaume II) es farà la projecció del documental de Pere Sánchez 'La Resistència'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

El segón objectiu dels invasors, va ser el de substituir el Català pel Castellà, però abàns s'havia d' eliminar. No se' ls va ocórrer altra cosa que trossetjar-lo i fer que es consideràs la modalitat de cada regió, com un patuès independent de tots els damés. Per donar-li més credibilitat, a Mallorca se va encarregar a un tal Amengual una gramàtics mallorquina, que és considerada el Quixot del gonellisme, dit amb doble intenció.

Valoració:12menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

Els castellàns varen pactar amb Felip V, lluitar per anexionar-se les regións que eren fidels a l'Arxiduc Carles, amb la condició d'imposar als habitants de les regións sotmesrs, la llengüa i costums castellanes.

Valoració:10menosmas
Per Oriol, fa mes de 9 anys

Como dice Girauta, el naZionalismo es la hez de las ideologías. Resulta patético estas celebraciones , aunque desgraciadamente ya no les sirven a los corruptos y xenófobos de CIU-ERC para tapar sus miserias. Os guste o no los recortes en sanidad y educación se van a terminar y vuestras cuentas andorranas a cancelar. PODEMOS, claro que PODEMOS.

Valoració:-3menosmas
Per Palmessana, fa mes de 9 anys

Manacor és la capital cultural de Mallorca, i ho diu una palmessana.

Valoració:12menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui actuar com si el català fos inútil i innecessari en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (4-4-2015), continuen menyspreant el català i entre els quals hi ha aquells qui l'anomenen -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una frase equivalent per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:13menosmas
Per otro, fa mes de 9 anys

Algunos viven de la nostalgia casposa

Valoració:-2menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 9 anys

Payasadas catalufoides....

Valoració:-3menosmas
Per I doncs, fa mes de 9 anys

A Palma també s' hauria de fer qualque acte per conmemorar aquells cruels fets. Que s'en assebenti tothom del que va passar, que s' ensenya de manera descafeinada i camuflada, quan en reslitat és la clau per comprendrer-ho tot. I també per també saber d' on surten els gonelles i perque fan el que fan i diuen el que diuen. Una vegada conegut ja quadra tot i se comprèn tot

Valoració:17menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Se necesitan mártires.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente