cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

MÉS per Palma demana a Cort que rebutgi l'ús militar de la casa d'Emili Darder

Verger, Capellà i Noguera davant la casa d'Emili Darder, actualment destinada a l'ús militar. | MÉS per Palma

El candidat a la Batlia de Palma i actual regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera, la candidata de MÉS per Mallorca al Parlament Margalida Capellà i amb el portaveu municipal de MÉS per Palma, Antoni Verger, han presentat avui una iniciativa per reparar la figura del batle republicà de Palma, Emili Darder, que fou assassinat pels feixistes el 24 de febrer de 1937.

La iniciativa, que es presenta en forma de moció al proper plenari municipal i, si no s’aprovàs, com a proposta en el programa electoral, pretén que l’Ajuntament de Palma rebutgi l’ús militar de la casa en què va viure i va fer feina Darder i exigeixi el Ministeri de Defensa que retorni l’immoble a la família, perquè pugui tenir un ús acord al pensament científic, sanitari, educatiu i cultural d’Emili Darder.

Noguera assegura que: “Volem que l’Ajuntament de Palma es posicioni totalment a favor de la recuperació de la memòria històrica. Per aquest motiu, i amb la voluntat de restituir la figura del batle republicà Emili Darder, volem que l’Ajuntament prengui dos acords importants. En primer lloc, que rebutgi de forma contundent l’ús militar que té actualment la casa on va viure i on va fer feina el batle i metge Darder. I en segon lloc, que exigeixi al Ministeri de Defensa la devolució immediata d’aquest immoble a la família, per tal que pugui tenir un ús acord al pensament científic, educatiu, sanitari i cultural que tenia el batle republicà. És un contrasentit que l’espai on va viure i on va fer feina de metge Emili Darder, que sempre va apostar per la cultura de la pau, actualment encara estigui en mans dels militars. No ho podem consentir”.

Per la seva banda Margalida Capellà afirma que “La situació de la casa d'Emili Darder és un exemple i una conseqüència de la repressió econòmica exercida pel franquisme contra les víctimes republicanes, que pretenia anul·lar completament el poder econòmic de les persones i dels grups d'esquerra i finançar el règim franquista. És urgent, necessari i adequat a dret situar les conseqüències d'aquesta repressió en l'àmbit dels drets humans i del dret humanitari i considerar la família d'Emili Darder com a víctimes de violacions manifestes dels drets humans i de violacions greus del dret internacional: només així es farà justícia”. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya, fa mes de 8 anys

La casa de don Emili Darder, metge i batle elegit democràticament pel poble i afusellat pels colpistes de Franco, a aquestes altures, encara continúa en poder de l' Exèrcit? Quin mal efecte que m' ha fet saber-ho.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente