El treball del servei públic de biblioteques de Palma resulta “imprescindible” per dinamitzar els barris, però la seva tasca és obstaculitzada pel mateix consistori.
Aquestes dues reflexions sorgeixen de trobades diferents de polítics amb treballadors de les biblioteques de Ciutat, que han posat el termòmetre a la situació, donant un resultat certament preocupant.
D'una banda, Més per Palma anuncià que presentarà una proposta al ple de febrer perquè es preservi el servei públic de la xarxa municipal de biblioteques.
“Són imprescindibles en la dinamització cultural dels barris, com a foment de la intel·ligència col·lectiva i garants de l’accés universal i democràtic a la cultura. I el PP, en comptes de preservar-ho, s’ho vol carregar”, assegurà Antoni Noguera, regidor a Cort i candidat a batle.
“Volem biblioteques públiques i dignes per a Palma. Per aquest motiu, aquesta proposició té dos grans objectius: aturar les injustes afectacions en la plantilla i tirar enrere la privatització de biblioteques”.
“El personal de la xarxa de biblioteques és imprescindible. Els treballadors són el motor i el factor humà d’aquests espais i no hi ha cap persona prescindible, tot el contrari. I què fa el PP? Treu al carrer a tres interins amb la privatització de Son Cànaves i Son Gotleu”, critica Noguera, qui es demana si al darrere d'això hi pot haver un “interès obscur”. “Això sols té un nom: indecència”, denuncia Noguera.
D’esquena al sector
Així mateix, el candidat a la batlia de Palma del PI, Toni Fuster, es trobà amb alguns treballadors a qui l’ajuntament encara no els ha notificat la privatització de Son Gotleu i Son Cànaves, i acusen als polítics del govern municipal de “viure d’esquena al sector”.
“Feim un treball de base, donam recursos als qui no en tenen i el mateix ajuntament l’està dinamitant, s’està carregant el planter”, descrigueren els empleats municipals, lamentant la insensibilitat de Cort.
“Hi ha un menyspreu per la cultura perquè la gestionen com una despesa, no com una inversió de futur”, assegura Fuster, qui posa com a exemple l’elevat 21% d’IVA cultural.
“Les biblioteques no han de ser un negoci, són un servei públic que garanteix l’accés a cultura a tothom”, considera el candidat del PI, qui creu que “allò mínim que s’ha de fer és consultar als treballadors”, ha afegit.
Al partit de Jaume Font recorden que la xarxa municipal de biblioteques públiques ja es veié afectada el 2012 amb el tancament de cinc centres (l'Arenal, El Terreno, Solleric, Llevant i Establiments) i actualment n’hi ha cinc més privatitzades (Coll d’en Rabassa, Son Cladera, Son Ferriol, Son Sardina i Son Ximelis), alertant que aquest és “el mateix camí” que han començat a prendre els Casals de Barri.
I encara n'hi ha que diuen que n'Isern ha fet polítiques diferents a la resta de mandataris del PP. ..