cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 15°
15°

MÉS vol “recuperar” els casals de barri per a la ciutadania

8817
Noguera i Truyols amb la resta de membres de MÉS per Palma que han participat en l'acte de protesta. | #MÉSperPalma

MÉS per Palma ha protagonitzat aquest dissabte una acció per reivindicar la “recuperació” dels Casals de Barri per a la Ciutadania. L'acció s'ha desenvolupat al casal de Can Alonso, situat al carrer Castellarnau de Ciutat, i hi han participat Antoni Noguera i Neus Truyols, actuals regidors de la formació ecosobiranista.

Noguera, que també és el candidat de MÉS a la batlia, ha explicat que es tracta d'una proposta política “per aprofundir en la participació ciutadana”. “A principis d’aquesta legislatura el PP va expropiar als veïnats la gestió dels casals de barri, i ara o bé són gestionats per empreses, o bé estan en règim de cessió d’ús (estan mig tancats, i només s’obren quan qualcú vol fer-hi alguna activitat)”, ha explicat.

Noguera també ha afirmat que “just entrem a governar canviarem aquest plantejament, i tots els casals de barri que hi ha a Ciutat que tenien gestió veïnal tornaran a ser del poble, tornaran a ser gestionats per les associacions de veïnats”.

Doble objectiu
Noguera ha explicat, en aquest sentit, que el seu objectiu és doble, “volem que els casals de barri siguin finestres d’autogestió i de participació ciutadana”. “Han de ser casals dels veïnats i veïnades; si estan pagats amb els seus imposts, han de ser aquests qui els gestionin”.

Descentralitzar
En segon lloc, l’objectiu és “descentralitzar la política que es fa des de Cort”. “Els polítics han de sortir dels despatxos, han de venir als casals de barri i xerrar conjuntament amb els veïnats i veïnades sobre els problemes dels barris, sobre les obres que s’hi han de fer, sobre els pressuposts que s’hi han de destinar”, ha explicat.
Noguera i Truyol, acompanyats per altres membres de MÉS, han arrabassat simbòlicament un precinte que tancava la porta del casal, i hi han penjat un cartell amb la frase “Obert a la ciutadania”.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.