nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Més per Palma recorda al PP que les festes de Ciutat “són dels ciutadans”

8415
Imatge de la festa alternativa que es realitza cada any a Ses Voltes el dia de la revetlla de Sant Sebastià. | Yayo Álvarez

Més per Palma avisa al Partit Popular que les festes de Ciutat “no són seves, són dels ciutadans”. El regidor Antoni Noguera creu que el programa de festes de Sant Sebastià és “pobre, despersonalitzat i molt poc atractiu”, la qual cosa topa amb una participació real i directa de la societat, les entitats veïnals i socials, per convertir les festes de Ciutat en un referent atractiu.

L'ecosobiranista recorda els problemes que l'equip de Mateo Isern tingué l'any passat, especialment amb la realització de Sant Kanut, quelcom que no pareix haver canviat molt d'un any per l'altre.

“Enguany ens tornam a trobar amb un PP que vol boicotejar i censurar la participació ciutadana i les iniciatives populars. L’equip de govern de Cort té al·lèrgia i por a la iniciativa ciutadana. El Partit Popular no vol que se celebrin festes alternatives com les de Sant Kanut perquè creen consciència ciutadana”, assegura Noguera.

Per a l'edil, l'equip de govern de la capital hauria de sentir “vergonya” per organitzar unes festes “nefastes” que “només se salven per l’esperit festiu de la ciutadania. Si això no fos suficient, el PP fa continu boicot a la història viva de les festes alternatives: Sant Kanut”, expressa el representant de MÉS a l'Ajuntament de Palma.

Per a la coalició, el posicionament dels conservadors és “clarament ideològic i d’apropiació en contra d’allò que crea consciència i crítica ciutadana contra el mal govern”. “Un atac a la participació i a la cultura que té l’objectiu de narcotitzar i adormir una democràcia veritablement participativa”, critica el regidor.

Per la seva part, la regidora Neus Truyol afegeix que ells treballen per aconseguir una ciutat lliure, viva i creativa, on la gent pugui organitzar activitats de forma autònoma i popular. “Però el PP fa tot el contrari, ni viu ni deixa viure. O les festes que organitza el PP o res”.

Truyol apunta que fa dos mesos que el seu grup ha estat amb converses amb la regidora de Govern Interior Irene San Gil per garantir la celebració de Sant Kanut, “i ara veiem com ha estat inútil. El PP no vol aquesta festa”, afirma.

“Cada any es demostra que el ciutadans no estan contents amb l’organització ni la programació de Sant Sebastià, i reclamen els espais de participació que el PP ha anat eliminant. Sant Kanut o la proposta d’Orgull Llonguet en són exemples clars”, expressa Truyol, per a qui “Sant Sebastià té sentit si hi ha música d’aquí i d’allà, si hi ha participació social i iniciatives autogestionades”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 9 anys

I també dels ciutadans castellanmoparlants, maldement no vos agradi als catalanistes. PODEM/PODEMOS

Valoració:-1menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són una burla cap a la llengua castellana ni tampoc cap als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (14-1-2015), continuen menyspreant el català anomenant-lo -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar una expressió similar per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per xisco, fa mes de 9 anys

¿Y la educación, son de los ciudadanos? Porque Mes es una partido f.. que dice que la educación no es de los ciudadanos, sino de "solos unos ciudadanos", solo de los catalanparlante. Los castellanoparlantes, para Mes no son ciudadanos.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente