algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

15.500 signatures contra l'ampliació del port del Molinar

Barques amarrades al port del Molinar. | R.L.

La campanya que impulsa "Al Molinar, port petit" lliurà aquest dimecres davant l'Autoritat Portuària 15.500 signatures de ciutadans que consideren que l'ampliació no és la solució que ha de menester el port de l'emblemàtic racó de Ciutat.

Les organitzacions que coordinen la iniciativa ja havien lliurat 750 al·legacions individuals de persones que s'acostaven a la taula informativa instal·lada al costat de la plaça de la Porta Pintada, i que foren recollides en tot just una setmana.

Aquestes s'afegien a les al·legacions més extenses que les diferents entitats presentaren cada una pel seu cantó, les quals abasten des de qüestions jurídiques, passant per ambientals, o urbanístiques, i fins i tot econòmiques i socials.

Amb el lliurament de les 15.500 signatures, les persones mobilitzades al voltant de la campanya volen manifestar novament que existeix una gran part de la ciutadania de Palma que s’oposa a l’ampliació del centenari port del Molinar.

“Perquè l’ampliació que vol la directiva del Club Marítim Molinar de Llevant posa en risc la configuració actual del barri, un dels més característics de Palma, i de l’ús que en fan els residents de Palma. Per això, davant la contundència de les al·legacions presentades i de l'àmplia disconformitat amb el projecte que suposen les milers de firmes presentades, els representants polítics de les diferents administracions s'han de fer ressò d’aquesta demanda ciutadana i paralitzar aquest despropòsit per cercar alternatives que passin per la protecció de la història, del patrimoni, de la cultura i la idiosincràsia d’aquest barri mariner”, apunten.

En aquest sentit remarquen que no estan tancats al diàleg, però en tot cas, afirmen que tota negociació ha de partir des del convenciment que cal un projecte de millora del port, i que aquest s'ha de fer “sense escometre ampliacions”, i en canvi, apostant per models de gestió eficaços i respectuosos que fan possible l’alternativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.