algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

“Al Molinar, port petit” insinua que la gran ampliació del port del Molinar pot amagar un frau de llei

Imatge de l'actual litoral i en vermell la infraestructura que implica la gran ampliació proposta per la directiva del Club Nàutic. | Al Molinar port petit

Les entitats que lluiten per dur endavant la campanya “Al Molinar, port petit” expressen dubtes sobre l’origen dels doblers que es pretenen gastar en la gran ampliació projectada al port del Molinar, apuntant que al darrere es podria amagar un eventual frau de llei.

Els activistes creuen que estam al davant d'un perill evident, basat en que “una empresa o conjunt d’empreses s'interessin a fer la inversió a canvi d’uns sucosos guanys”.

“Es podria donar el cas que les empreses inversores compressin un nombre d’amarraments suficients per prendre possessió del control de l’entitat concessionària. En aquest cas, ens trobaríem davant un possible cas de frau de llei. S’hauria canviat, pràcticament de concessionari a força de modificar la composició dels membres i la voluntat de l'entitat. I tot sense haver de competir amb cap altra empresa o entitat que volgués fer-se amb la concessió”, expliquen.

També els sembla poc raonable que en la iniciativa de l'ampliació aparegui com a promotor el president de l'entitat Club Marítim Molinar, Rafael Vallespir, quan aquesta entitat no ha disposat mai de doblers per mantenir en condicions les instal·lacions de les quals eren concessionaris, i sobre les que tenien l'obligació de conservar.

“No és una paradoxa que qui no ha tingut un euro per mantenir ara tengui milions per fer un port nou? No obstant això, ara pretenen dur endavant unes obres que costarien fins a 9 milions d’euros com a mínim”, expliquen.

En aquest sentit, des de 'Al Molinar port petit' insten a Vallespir a “abandonar la idea destruir un port centenari que ens pertany a tota la ciutadania”, i proposen que lluiti per mantenir la concessió amb una inversió molt menor, sense ampliació, optant per la rehabilitació integral amb la complicitat de la ciutadania i de les institucions.

Al·legacions
En paral·lel, Més per Palma demanà a l’equip de govern de Cort que presenti al·legacions davant l’Autoritat Portuària, atès el fet que el segon projecte d’ampliació del Club Marítim del Molinar està en exposició pública des del passat 14 d’octubre, i durant un mes.

“És imprescindible que Cort emeti informes tècnics i traslladi a l’Autoritat Portuària el posicionament veïnal, tècnic i municipal sobre aquesta qüestió. El president de l’ens, Alberto Pons, ha de saber que no hi ha consens al barri i que l’impacte d’un projecte així al paisatge urbà del Molinar i a l’ecosistema marí serien molt negatius”, indicà el portaveu econacionalista, Antoni Verger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per asi, no, fa mes de 9 anys

Si esto es un port petit, no sé lo que será un port gros. Evidentemente, se tiene que mejorar ya que está hecho un asco, pero tal como figura en el dibujo superpuesto, de ninguna manera.

Valoració:3menosmas
Per Andreu, fa mes de 9 anys

Quina barbaritat! la meva solidaritat.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente