algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
26°

Vint-i-cinc espelmes per al Cinema a la Fresca de Palma

El regidor de Cultura de Cort presentà ahir la programació especial d'aquest estiu, on destaca la projecció de pel·lícules al Parc de la Mar. Hi destinen un 24% menys de pressupost que l'any passat

20018
La projecció de pel·lícules al Parc de la Mar és una de les activitats organitzades per l'Ajuntament que obté més resposta del públic. | CRISTI

El Cinema a la Fresca serà un dels actes més destacats de la programació cultural i de lleure que l'Ajuntament de Palma ha preparat per a aquest estiu. A més, aquesta iniciativa fa anys. Amb aquesta ja són 25 les edicions consecutives des que es varen començar a projectar les primeres pel·lícules al Parc de la Mar.

Enguany es podran veure 32 films, segons informà ahir dilluns el tinent de batle i regidor de Cultura i Esports de Cort, Fernando Gilet.

Sense cap dubte, segons Gilet, el Cinema a la Fresca és l'activitat cultural amb més seguiment des del punt de vista del públic entre les que organitza el consistori palmesà durant tot l'any. Just en la passada edició prop de 80.000 persones confirmaren aquest rotund èxit, segons les paraules de Gilet. «Aquest és un aparador excel·lent», manifestà el regidor.

A hores d'ara encara s'està en plena tramitació administrativa, i es desconeixen quins títols s'exhibiran enguany. Allò cert és que seran 32 pel·lícules, la projecció de les quals s'estendrà des del 9 de juliol a l'1 de setembre. Les sessions seran els dimarts, dimecres, dissabtes i diumenges, a les 22.00 hores durant el mes de juliol, i a les 21.30 hores l'agost.

Menys recursos

Així mateix, el titular de Cultura de Cort presentà la programació d'activitats «Estiu 2013», que inclou, a més de les esmentades projeccions, el festival «Cançons de la Mediterrànea», deu activitats musicals amb seu al Castell de Bellver, actuacions de la banda municipal de música, propostes culturals i musicals al Born, el carrer Fàbrica i Son Gotleu, i a més la primera edició del festival «EmMMIX» de música electrònica.

El pressupost d'aquest any per al programa estiuenc de Ciutat suma 142.000 euros, un 24% menys que l'any passat, i tot i aquesta considerable reducció, el regidor afirmà que s'ha procurat oferir una oferta cultural per a tots els públics i les sensibilitats.

La majoria de les gairebé 80 activitats previstes són gratuïtes i la resta tindran preus populars, emfatitzà Gilet.

Per la seva banda, la participació de l'orquestra sinfònica de les Illes al programa cultural d'estiu està pendent de la resolució de la seva actual problemàtica laboral, comentà Gilet.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.