algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

MÉS aposta per una democràcia participativa

MÉS per Palma aposta per una democràcia "més participativa" amb la creació de mecanismes per tal que els ciutadans tenguin un major "dret a decidir" sobre els assumptes que els afecten. La coalició ha muntat aquest dissabte una paradeta informativa a la Rambla en la què reparteixen un fulls amb els sis punts més rellevants que proposen per "apoderar" els ciutadans.

La primera mesura que proposen els econacinalistes per tal de garantir una "democràcia directa" és la iniciativa popular municipal. La mesura, que permet el debat a Cort de propostes formulades pels veïns, ja existeix, però té un barem molt exigent. Així, perquè una iniciativa sigui presentada al ple fan falta prop de 40.000 signatures. Davant això els econacionalistes proposen rebaixar el llindar del 10% a l'1% per tal de fomentar la participació.

La segona mesura que proposa MÉS és la consulta popular. Segons la coalició, aquest mecanisme permet difondre el "dret a decidir" entre la ciutadania ja que els veïns es podem "posicionar" sobre les decisions importants que afecten el municipi. La tercera mesura consisteix en fer uns pressuposts més participatius. "La ciutadania té dret a decidir on i com invertir els seus diners, els diners públics", assegura la coalició, que considera que la ciutadania ha d'establir les prioritats en inversions i incloure-les en el pressupost anual del municipi. La quarta mesura és el compliment de l'Agenda Local 21 amb la qual els veïns poden avaluar la situació i fer propostes de millora "per assolir els objectius de sostenibilitat social, econòmica i ambiental" de Ciutat.

Finalment, com a cinquena i sisena mesura, els econacionalistes proposen que els ciutadans tenguin el dret de fer preguntes durant els plens municipals, així com la creació de mecanismes de "transparència" per evitar els casos de corrupció.

Democràcia participativa

Antoni Noguera, regidor de MÉS a Cort, assegura que el seu objectiu és "transformar la democràcia representativa de PP i PSOE en una democràcia més participativa". "En un moment de desafecció reivindicam que la política no només és votar cada 4 anys. Apostam per una altra forma de fer política que transcendeixi l'actual i possibiliti una democràcia més participativa", afirma.

Segons Noguera, davant els "incompliments electorals" cal "apoderar els ciutadans" i que tenguin "més dret a decidir sobre els assumptes que els afecten". "Reclamam una democràcia que, més enllà del bipartidisme, també es centri en els ciutadans", afirma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.