muy nuboso
  • Màx: 16.69°
  • Mín: 12.25°
15°

Els nedadors alerten de la saturació de Son Hugo

22706
Les piscines de Son Hugo queden tancades, per a ús exclusiu dels clubs de natació. | Ferran Aguiló - P.B.

Les aigües estan tèrboles, a les piscines de Son Hugo. No debades, un grup de nedadors descontents amb el funcionament de les instal·lacions han convocat una assemblea oberta a la resta d'usuaris, que tindrà lloc dimarts que ve, 8 de gener, a l'horabaixa, per discutir-ho.

El detonant de la crisi ha estat el tancament de la piscina exterior, aplicat la setmana passada, que l'Ajuntament de Palma atribueix a l'elevat cost econòmic de mantenir el sistema de climatització de l'aigua durant l'hivern.

La clausura ha deixat sense piscina tots els clubs de natació que l'empraven, fet pel qual la Regidoria d'Esports ha decidit traslladar-los a la piscina interior. Així mateix, es prohibeix als abonats emprar Son Hugo en horari d'horabaixa (de 17 a 22 hores) i se'ls insta a desplaçar-se a altres instal·lacions municipals.

Fonts de Cort apunten que la problemàtica quedarà resolta un pic acabin les obres de reforma de les piscines de Son Moix, previstes per a finals de l'estiu de 2013.

Però els usuaris no són gens optimistes. "De vegades, hi ha fins a 4 i 5 persones nedant al mateix carril, amb la qual cosa es dificulta la pràctica esportiva", apunta Maties Colom, impulsor de l'assemblea d'usuaris de Son Hugo. I, en tot cas, "sempre hi ha més carrils per als que fan cursos que no pas per als usuaris individuals". Colom, a més, es demana: "O no pagam unes quotes que pugen cada any, tot i l'empitjorament progressiu del servei?".

Les queixes dels usuaris no són noves, per l'oposició. La regidora Maribel González (PSIB), de fet, reconeix que "el sistema de climatització és obsolet, així que la factura és massa cara. Però la solució no és tancar-lo, sinó reformar-lo". També critica l'escala de prioritats del PP. "Per exemple: gasten doblers a ajudar l'empresa privada de l'Escorxador, però no en serveis directes als ciutadans com les piscines".

Per part seva, el regidor Antoni Verger (PSM-IV-ExM) entén que "fins que no s'acabin les obres de Son Moix, es poden habilitar un o dos carrils per als abonats durant l'horabaixa, i que la resta se'ls quedin els clubs de natació".

Falta de neteja

Un altre retret és el suposat estat de degradació dels vestuaris, dels quals critiquen la falta de netedat ("especialment els diumenges i els dies festius"). Des de l'assemblea també apunten que els urinaris estan molt de temps espanyats i embossats, fins que Cort els arregla, i afegeixen que "de vegades estan romputs fins a tres urinaris alhora".

Pel que fa a aquesta qüestió, fonts de Cort asseguraren ahir que la direcció del centre es posarà en contacte amb l'empresa externa que duu el servei per analitzar el cas.

Finalment, els impulsors de l'assemblea d'usuaris han detectat puntes de saturació del gimnàs. "És massa petit, en relació al nombre d'usuaris que té. Per què no l'amplien?", es demana Maties Colom, a més a més d'assenyalar que "l'Ajuntament es torba massa a reparar els aparells que s'espanyen".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 11 anys

No es cuestión de peperos o de rojos , es cuestión de sentido común, para mi una buena deccision

Valoració:0menosmas
Per Ex-nadadora, fa mes de 11 anys

Fer esport allarga la vida, i el que volen els peperos és que la nostra sigui el més curta possible,. Malgrat que amb ells al poder, ens paresqui molt llarga.

Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

Y porqué la Sra Gonzalez no tomo esta decisión cuando fué Presidenta en el IME, o solamente se le ocurren las ideas desde el sillón de la oposición, era cuando ocupaba el sillón de concejala de Deportes, vaya tela!!

Valoració:3menosmas
Per Pere, fa mes de 11 anys

La piscina exterior esta prohibida , no se puede tener abierta, lean sé la legislación,
estamos en una época de crisis y el gasto que supone es bestial, en Palma hay piscinas de sobra, creo que por mtt2 debe ser la comunidad en España que hay más piscinas públicas, Toni Servera, Sant Jordí, Son Ferriol, Son Hugo hasta las 17, 00h, , Germans Escalas, Son Roca, San Agustín y pendiente de la contrucción de Son Moix.-Creo que debemos ser consecuentes y no pedir por pedir

Valoració:1menosmas
Per pepet pa i trossos, fa mes de 11 anys

Primer de tot dir que jo soc un nadador de Son Hugo , fent referencia a en Joan , dir-li que a partir del 15 de setembre . la normativa prohibeix nedar als abonats a la piscina de fora.El que no es queixen els al.lots , es un dir , sols cal sentir els crits en tenir que entrar al aigua.
I jo crec qu el problema no esta entre abonats i clubs , que alguns tenen piscina propia i utilitzen les municipals pagant ,pero omplnt-les de nadadors, si mes no el roblema es la mala gestio dels politics fan dels espais municipals.
Ja fa 12 anys que Son Hugo escalfa l´aigua de la piscina exterior, i en cap moment es planteja una alternativa.No es pot pensar en cubrir-la o un sistema movil per evitar la fuita de la escalfor?? Si es gasten 40.000 al mes sols cal fer una multiplicacio i veurem si no es mes barat cubrir.
I Joan no em sembla que la solucio sugui aguantar , ja portem massa temps aguantant, ni hombros ni comedia, el que cal es una bona gestió

Valoració:3menosmas
Per Vicenç Barrancó, fa mes de 11 anys

Jo aquests dies he anat a Son Hugo i no ho he trobat tan malament. 5 persones per carril? No és el millor, però si hi ha una bona gestió per part dels socorristes alhora de distribuir la gent segons el nivell i intensitat de l'entrenament no hi ha d'haver cap problema. Jo vaig normalment a nedar a la Piscina Sant Jordi a Bcn. Les instal·lacions són molt més velles i a determinades hores donariem gràcies ser només 5 per carril. Crec q Son Hugo està molt bé, tot és millorable, està clar.
Una altra història és demanar-se perquè retallen en serveis i no tanquen el Consell Insular o d'altres q són prescindibles totalment.

Valoració:1menosmas
Per joan Pericas, fa mes de 11 anys

Soy Padre de Nadador y considero que si hay algún afectado son los Clubs y los propios nadadores/as. Durante los meses de invierno (Novbre a Marzo) no veo ningún abonado nadando fuera a temperaturas extremas .....los nadadores sí están ....niños /as en edades entre 9 y 16 años , con la temperatura del agua no siempre en las mejores condiciones ...pero entrenan y no se quejan....Alguien dice que no se puede hacer deporte con 4 ó 5 nadadores por calle.....madre mia ellos han llegado a ser como en estos momentos 9 y 10 por calle....Seamos serios y justos lo que tenemos que intentar entre todos es poner de nuestra parte y en estos momentos dificiles ,sobre todo, arrimar el hombro y no "quejarnos" tanto....sinceramente creo que hay cosas mas importantes a tener en cuenta y hay más piscinas en el municipio que los abonados SÍ pueden aprovechar...Gracis..

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente