algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Rodríguez s’envolta d’afins al nucli dur de la nova direcció del PP de Palma

22768
Rodríguez, ahir horabaixa accedint a l’espai de trobades Laboratori Francesc Quetgles. | Ferran Aguiló - P.Bota.

José María Rodríguez ha confeccionat una direcció del PP de Palma a la seva mida. No debades, tant la junta territorial de Palma com el comitè executiu (un òrgan de direcció més reduït, que es reuneix mensualment abans de cada ple de l'Ajuntament de Palma) estan copats per rodriguistes.

Tot i que el batle Mateu Isern i els altres 16 regidors del PP a Cort són membres nats de la direcció reduïda, el pinyol dur de la direcció quedarà en mans d'afins a Rodríguez. De fet, els tres regidors rodriguistes dins l'equip de govern de Mateu Isern formen el múscul de la direcció. Es tracta d'Àlvaro Gijón, qui serà secretari general de la junta; Sandra Fernández, secretària d'Organització, i Sebastià Sansó, portaveu. Tots tres formaran el pinyol de la direcció, juntament amb Paco Frau com a coordinador de la Presidència. Així mateix, el director general de Turisme, Javier Bonet (mà dreta d'Álvaro Gijón a Cort), serà el nou vicesecretari de Comunicació.

La configuració d'aquests dos òrgans (junta territorial i comitè executiu) reflecteix així el domini dels rodriguistes dins l'aparell del PP de Palma, tal com quedà palès en el congrés de l'agrupació de Ciutat duit a terme el passat 1 de desembre. Aquell dia, Rodríguez renovà el càrrec com a líder del PP de Palma amb el 90,4% dels vots.

Malgrat aquest resultat tan favorable, també es registrà un 9,6% de vots en blanc i nuls, atribuïbles al sector més proper al batle Isern i els cireristes. A més a més, la participació de les bases populars de Palma davallà 15 punts percentuals, fet que demostra un menor interès (o fins i tot desacord) amb aquestes eleccions internes.

En tot cas, el poder de Rodríguez a l'aparell conservador és ara absolut. Dins la confecció de l'organigrama també cal afegir altres militants destacats, com Rogelio Araujo (diputat al Congrés espanyol) i Fernando Rubio (diputat al Parlament de les Illes Balears). També hi són militants, com Juana María Oliver, David Suñer, Tina Sánchez, Rafel Vallespir, Antonia Roca, Miquel Sagreras i José Luis Sastre, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cabrit, fa mes de 10 anys

Encara no puc entendre com aquest personatge encara piula a la "classe" politica balear.
No m´en se avenir.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente