algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Cort vol tenir llest l’estiu que ve el bulevard del palau de congressos

Les obres han de començar per novembre, duraran sis mesos i costaran tres milions d’euros

El tinent de batle d'Infraestructures de Cort, Sebastià Sansó, anuncià ahir que pretenen tenir acabat el bulevard de davant del palau de congressos abans de l'estiu vinent. L'obra, que afectarà el tram de l'autovia de Llevant entre els carrers Manuel Azaña i Medellín, canviarà la fesomia de la façana marítima, obrirà la ciutat a la mar i costarà 3.078.691 euros.

Sansó -que va presentar el projecte acompanyat del director de Carreteres del Consell de Mallorca, Rafael Gelabert- assegurà que, a més de millorar la façana del palau de congressos, amb les noves actuacions es "minimitzarà" l'efecte barrera que causa ara l'autovia als barris que l'envolten: el Molinar, Can Pere Antoni, el Polígon de Llevant i el Portitxol.

En concret, es pretén convertir l'autovia en un carrer. Per fer-ho, s'hi limitarà la velocitat màxima a cinquanta quilòmetres per hora, hi haurà encreuaments i semàfors i es reduirà mig metre l'amplada de cada un dels sis carrils, que ara és de tres metres i mig. Això sí, es mantindran tots sis.

Gràcies al terreny guanyat, es col·locarà una zona enjardinada de quatre metres d'amplada al mig de la via, s'ampliaran les àrees amb vegetació als laterals i s'inclourà una vorera de quatre metres a la banda de la mar. A més, amb els semàfors i les interseccions es vol garantir que els vianants puguin passar fàcilment d'una banda a l'altra.

El primer pas és obrir un termini perquè s'hi puguin presentar al·legacions, però Cort calcula que el mes de novembre ja començaran les obres, que haurien de durar devers sis mesos i estar enllestides abans de l'estiu vinent.

Actualment, per aquest tram, en direcció al centre, hi passen 38.237 vehicles de mitjana cada dia i, sortint del centre, 36.602. Un 6% dels que entren a la ciutat són camions. Sansó va assegurar que el bulevard no es convertiria en un coll de botella per al trànsit, sobretot quan s'hagin acabat els nous accessos del Molinar, que el Consell ha de començar a fer cap al desembre però impliquen un any i mig de feina, segons va explicar Gelabert.

De fet, mentre no s'acabin, el nou accés al Molinar devora el carrer de Puerto Rico estarà tancat i es farà servir l'actual, el de davant del palau de congressos. Quan s'hagin finalitzat, aquest es tancarà. Quan tot s'hagi enllestit, el carrer de Puerto Rico serà una entrada al bulevard, mentre que el carrer Brotad quedarà com una sortida.

A les zones enjardinades, s'hi plantaran palmeres, pollancres, xiprers, pins, bargallons i diverses menes d'arbusts. A més, es reforçarà l'enllumenat de l'autovia adaptant-lo al que hauria de tenir un carrer.

I el palau, a mitges

Sebastià Sansó va admetre que el bulevard és especialment important per al palau de congressos, que té les obres aturades des del mes passat, però va assenyalar que "va molt més enllà" i que és un projecte "per a la ciutat" que respon a "demandes històriques" dels veïns del litoral i del Polígon de Llevant, que no volen que l'autovia sigui "una barrera infranquejable".

Respecte del palau, va quedar clar que tot continua igual i no se sap quan s'hi reprendrà la feina. El tinent de batle va indicar que treballen "en ferm" amb diferents grups -no va dir quins- "interessats en el palau" analitzant totes les possibilitats. Va afirmar que encara es torbarien "setmanes o mesos" a tenir una fotografia de totes les opcions i de quina serà la que pugui interessar més la ciutadania.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patricia Roman, fa mes de 11 anys

Esperem que l'oposició els demani d'on surten els doblers. Que per això cobren.

Valoració:4menosmas
Per Vesino, fa mes de 11 anys

Com es que l'ajuntament te doblers per això
Però no en té per pagar els sous dels treballadors públics?
Es clar amb això poden agafar el q vulguin del calaix!!

Valoració:10menosmas
Per Au venga, fa mes de 11 anys

Les obres duraran un any i mig com a mínim i costaran tres vegades més o quatre del que diu aquest article, i més tard al cap d´uns anys, se descubrirà malversació de fons, corrupció i el cas se dirà cas Bulevard o cas Palau de Congressos. Com sempre!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente