algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El turisme jueu i gai podria dur 525.000 visitants més

Segons PSM-IV-E, declarar Palma LGTB Friendly i impulsar el patrimoni dels xuetes pot servir per fer créixer els viatges a Ciutat, com passa a Catalunya

Impulsar el call jueu de Palma fent-hi un centre d'interpretació i declarar la ciutat LGTB Friendly podria dur fins a 525.000 visitants més, segons el regidor de PSM-IV-E Antoni Noguera. L'econacionalista es basa en estudis fets a Catalunya per afirmar-ho i durant aquest any el seu partit ha dut al ple algunes propostes en aquest sentit.

Així doncs, per exemple, Noguera recorda el cas de la ciutat de Girona, amb un call ben conservat, un museu i rutes guiades que rep més de 80.000 visitants l'any. Segons la memòria del Patronat del call jueu de Girona, el 2010 5.000 d'aquests visitants eren d'Estats Units i 20.000 d'Israel, i havien anat a la ciutat expressament per conèixer el call i la seva història. El regidor recorda que el maig de l'any passat el diari The New York Times explicava que tot el llegat històric dels xuetes passa desapercebut per la majoria de turistes. Tot plegat va dur la coalició a proposar el mes d'octubre que es fes un centre d'interpretació del call i es difongués la història dels xuetes.

Segons els econacionalistes, el col·lectiu LGTB (acrònim de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) pot ser una font molt important de visitants, tal com s'ha comprovat en ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla, Granada, Tenerife i Gran Canària, que "ja fan polítiques turístiques LGTB Friendly". Un informe del departament d'estudis de la Fira de Barcelona calcula que un 5% dels visitants que van a Catalunya són de la comunitat LGTB. L'informe, que inclou una enquesta, diu que un 98% dels qui la varen respondre varen dir que els havia influït a triar la destinació el fet que la ciutat fos LGTB Friendly. Aquest 5%, aplicat als devers deu milions de turistes que vénen cada any a l'Arxipèlag, significa, segons els econacionalistes, que es podria créixer amb prop de 500.000 visitants.

Per això Noguera proposa que Palma es declari LGTB Friendly i creï un segell amb aquesta marca per a comerços i establiments turístics que es comprometin a ser tolerants, garanteixin la igualtat als membres de col·lectiu LGTB, tinguin informació específica orientada a aquest grup, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ja està bé de tanta frase feta que sona molt bé, fa mes de 11 anys

Pel que fa als jueus, no destaquen per èsser precisament massa despresos amb els seus estalvis i si més bé especuladors.
D'altra banda, pel que fa al col·lectiu gai no trob que sigui precisament tampoc una mina de riquesa.
Crec que aquesta notícia només serveix per a dir coses que políticament sonen molt bé, queda molt acollidor i progre i fa l'efecte com que se està volent millorar el tipus de turisme.
La cosa és més fàcil: PROHIBIR EL TOT COMPLET que només atreu purria, hooligans i demés escoria turística.

Valoració:-4menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Joan Gabriel Mora, els econacionalistes, com tu els anomenes, no son els culpables de que l'estat espanyol fos el darrer d'Europa a reconeixer la existència de l'estat d'Israel, i abans col·laborador, malgrat excepcions , del genocidi de l'Holocaust.... Molt d'hipocrita defensor de "lo espanyol" aquest estat , encara es l'hora que s'hagui demanat perdó per la mort de Walter Benjamin i milers i milers de jueus retornats des de Espanya a les urpes de la Gestapo.

Valoració:2menosmas
Per Joan Gabriel Mora, fa mes de 11 anys

També m'agradarà, arribat el cas, que els econacionalistes demostrin la seva sensibilitat i comprensió envers l'estat d'Israel, i que quan el critiquin, ho facin amb un mínim de coneixement de causa.

Valoració:6menosmas
Per Desestacionalització, fa mes de 11 anys

Són dues apostes clares per la desestacionalització. PEPEROS HI HA ALTERNATIVES A LA DESTRUCCIÓ!!!

Enhorabona

Valoració:4menosmas
Per nina, fa mes de 11 anys

No ens confonguem, la idea no és dur més turistes a l'agost, sinó apostar per un turisme DE MÉS QUALITAT i DESESTACIONALITZAT. Palma i la resta del territori illenc poden oferir molt més que sol i platja els mesos d'estiu.

Valoració:1menosmas
Per Es el modelo, fa mes de 11 anys

Hola ciutadà lliure,

si lees bien veràs q son dos propuestas diferentes. Crear un centre d'interpretació del Call Jueu y por otra parte la creación de un sello de responsabilidad social con el turismo LGTB. No se mezclan entre ellas, el periodista sólo suma los turistas de los dos estudios que aparecen en la noticia para ver las posibilidades que tienen las dos propuestas. Lo de Sodoma i Gomorra del cemento es destruir Sa Rapita o destruir Ses Fontanelles

Un saludo

Valoració:5menosmas
Per ciutadà lliure, fa mes de 11 anys

Ara si que no entenc els econacionalistes, capaços de mesclar ous amb caragols con tal de sortir damunt dels papers. A la comunitat jueva si que l'hoteleria i la restauració podria oferir-los serveis de cuina i manjador adequats a les seves exigències religioses. Però, aprofitar per barretjar-los amb les lesbianes i els gais, això si que no sé a que vé. A lesbianes i gais els podem oferir una societat civil que no els preguntarà per la seva condició sexual i molt menys que no els ferà diferències si aquesta és coneguda. Ells ja saben que això és una democracia i no un règim socialista com el que alguns de l'extrema esquerra voldrien implantar aquí. vègeu eixemples dels països on governen els comunistes i el seu nivell de tolerància respecte de tots els que no pensen com ells. Ara si el que volia dir el senyor Noguera és que el nostre destí turístic ha d'ésser la rememorança de les ciutats de Sodoma i Gomorra, seria bó un aclariment

Valoració:-5menosmas
Per Es el modelo, fa mes de 11 anys

La diferència entre este turismo y el de la Playa de Palma es estrastosférica... Consumidores de cultura es lo que hace falta. Enhorabuena por la iniciativa

Valoració:3menosmas
Per jrbs, fa mes de 11 anys

Doncs certament els jueus que vinguin a Mallorca, és podrien il·lustrar ampliament que aquesta illa també fou un apèndix i col·laborador de la corona castellana en l'exercici de la intolerancia cap a altres cultures, llengues i religions, i que aquesta secular intransigència i intolerancia castellana encara perdura en forma de PP , Bauzas i Delgados de torn, ben enfora del multiculturalisme de tradició mediterrani, ben enfora de Ramons Llulls i Turmedes...
I en quan als gays i lesbianes, si el PP pogués, segur que els tornaria a criminalitzar.
Bona la Iniciativa del PSM-IV-E, però aquesta és la realitat que ens envolta...

Valoració:4menosmas
Per Som catalans, fa mes de 11 anys

Aquest turisme sí que ve carregat d'euros i no el que tenim ara.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente