nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.42°

El PP impulsa el ‘desenvolupisme’

Urbanisme proposa que la ciutat creixi un 30 per cent més del que era legal fins ara. També es planteja permetre la construcció de torres i altures més altes

29514
Panoràmica del port de Palma i el seu passeig Marítim. | CRISTIAN CASTRO

El PP presentà ahir el seu ‘model de ciutat' per a Palma, en el qual aposta per transformar-ne la fesomia tot impulsant un urbanisme desenvolupista. Així ho reflectí ahir Jesús Valls, regidor d'Urbanisme i Habitatge, qui avançà les línies mestres que regiran la redacció del pròxim Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Els eixos són tres: més creixement urbanístic del permès fins ara; obrir la porta a construir torres i edificis d'altura; i la liberalització dels criteris urbanístics pel que fa a la classificació del sòl i el seu pla d'usos, com també la distribució de parcel·les.

Tots els eixos, per tant, caminen en una línia divergent de l'emprada en la darrera legislatura, encapçalada per la socialista Yolanda Garví. En primer lloc, Urbanisme vol que la ciutat creixi un 30% més del que està permès fins ara. Concretament, vol que la capacitat de creixement de Palma sigui del 10% del sòl urbà consolidat, i no del 7% com està establert en l'actual PTI (Pla Territorial Insular). Aquesta modificació haurà de ser negociada, però, amb el Consell de Mallorca. Si Urbanisme rep llum verda a la modificació, el PGOU podrà incloure unes 250 hectàrees més de territori damunt les quals construir en els anys que aquesta edició sigui vigent.

Així mateix, el regidor Jesús Valls obrí ahir la porta a aixecar torres a Palma. La construcció en altura, de fet, permet guanyar densitat poblacional i estalviar costos de manteniment i serveis municipals. Ara bé, l'impacte paisatgístic és tan gran que Palma sempre ha posat fre a aquest tipus de construcció.

En tot cas, Valls assegurà ahir que, si bé no ho tenen decidit del tot, "és un debat que es pot plantejar en el futur". De fet, explicà Valls, el nou decret llei de mesures urgents per a l'ordenació urbanística sostenible del Govern balear permet la construcció en altura. A més a més, aquest tipus de construcció no computa com a despesa de sòl urbanitzable, ja que és creixement vertical.

Finalment, Valls anuncià que es preveu liberalitzar aspectes urbanístics com ara els criteris de classificació de sòl i el seu pla d'usos, a banda de la distribució parcel·lària.

Model de Ciutat

Així mateix, els responsables d'Urbanisme presentaren ahir l'oficina encarregada de redactar el PGOU, la qual rebrà i centralitzarà durant els propers tres mesos les aportacions i idees dels ciutadans que hi vulguin col·laborar. [Es pot fer mitjançant l'e-mail pgoupalma@palma.es o a la pàgina web www.palma.es].

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Picornell, fa mes de 12 anys

Perdona'm, m'he encés un poquet... me falta dir-t'he que tens mésmés que la raó amb el que dius sobre les alternatives... però després de 20 anys de mostrar a on ens du tot això.... mira a on som.....

A vegades dubt de la capacitat humana de racionalitzar....

Valoració:1menosmas
Per Picornell, fa mes de 12 anys

i que? Toni... me parles de confrontacions gratuïtes???.... mira per on...

Jo només he fet una puntualització... i parlava del mateix tema que parla la notícia... si tu vosus dimonis, caçals....

Que passa? que els governants que tenim només mostren la seva prepotència i poc cervell quan ataquen la llengua? tamée la mostren ls poques vegades en que fan qualque cosa en altres ambits.. i aquest és un cas clar.

Son analfabets i ignorants perque no han aprés res de res del passat..... ni més ni pus.

Valoració:0menosmas
Per Toni M., fa mes de 12 anys

Amb comentaris com el de Picornell no anam a cap banda. Aixi només es crea confrontació, i de la més mesquina.

En aquesta noticia s'està debatent el desenvolupisme, no la llengüa. Déu meu, quina crispació!

Valoració:-1menosmas
Per Toni M., fa mes de 12 anys

Tanmateix, l'única manera de combatre desgavells com aquests no és amb ràbia i indignació, sino amb arguments de pes. Els polítics utilitzen l'argument de que això donarà feina i com a conseqüència millorarà l'economia, etc.. Però, ÉS AIXÒ CERT? I: hi ha ALTERNATIVES?

En aquestes alternatives, en la possibilitat de plantejar-les i dur-les a terme és el que hauria de fer l'esquerra d'aquest país, i no deixar-se endur pel derrotisme i per les consignes a l'ús. Desgraciadament, ja sabem el nivell de confiança dels ciutadans d'opció política progressista en els partits d'esquerra minva any rere any.

Així que: QUI proposa aquestes alternatives?

De totes maneres, mentre hi hagi indignació hi haurà esperança.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 12 anys

Completament d'acord amb el plantejament dels senyors del PP: Això és progrés! Ara només ens fa falta una central nuclear, si pot ser, seguint estàndards japonesos. Que no n'hem après res de l'època Matas?

S'hauria de començar a plantejar, de forma ferma i continuada, si el fet de guanyar unes eleccions otorga LEGITIMITAT per a dir ANIMALADES com les que amolla el sr. Valls o per dur a terme aquestes ANIMALADES.

Valoració:3menosmas
Per Picornell, fa mes de 12 anys

Idò ja ho saps Juan... digue'ls-hi tu que parles el seu idioma, a veure si t'enetenen i te fan cas.

Quina creu haver d'estar governants per gent que fa goig d'esser analfabets ... No Aprenen res!ª

Valoració:0menosmas
Per Elisa, fa mes de 12 anys

Aquesta genteta no tenen vergonya. Estan repetint la fórmula que ha tengut com a resultat la crisi actual: especulació, bimbolla immobiliàira i de construcció... I no és que siguin curts, és que és la manera que tenen d'omplir-se les butxaques a costa del poble, que acabarà pagant els seus excessos megalòmans que deixen les arques eixutes.

Valoració:2menosmas
Per juan, fa mes de 12 anys

En mi opinion lo que se tendria que hacer es reducir la ciudad y no hacerla mas grande.
Si se hace mas grande habra mas gente, mas coches, mas trafico, mas contaminacion,...
Prefiero que se reduzca la poblacion y que se arreglen pisos, que hay muchos que estan que se caen y que si quieren que le añadan alguna planta.

Valoració:1menosmas
Per Manel, fa mes de 12 anys

Tanta gent vivint de què? de quines feines?

Valoració:1menosmas
Per RT, fa mes de 12 anys

És curiós i contradictori que els que s'autoanomenen "conservadors" siguin partidaris de l'ocupació urbanistica del territori.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente