cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 23°
27°

Mateu Isern entra a Cort i torna el santcrist al despatx del batle

El nou batle de Palma recupera la tradició que mantingueren Joan Fageda i Catalina Cirer. Ahir constituí la Junta de Govern i prengué les primeres decisions

La primera decisió del nou batle de Palma que s'ha fet pública és la de tornar al despatx de batlia el santcrist que havia retirat Aina Calvo. Mateu Isern ha començat el seu mandat fent cercar el crucifix que Joan Fageda i Catalina Cirer ja havien tingut damunt la taula quan comandaven el consistori.

Isern, que va arribar a Cort a peu i hi entrà per la porta gran quan passaven tretze minuts de les nou del matí, va començar el primer dia com a batle amb una breu reunió al seu nou despatx amb la seva predecessora, Aina Calvo. Quan l'exbatlessa i el successor parlaren, encara no hi havia el santcrist, però poques hores més tard el va fer anar a cercar. Els populars l'havien guardat al despatx del seu grup municipal i el regidor Julio Martínez es va encarregar de baixar-lo perquè tornàs a presidir la taula del batle, que és catòlic.

La conversa entre Isern i Calvo no va durar ni tan sols mitja hora i just després el batle va presidir la primera reunió amb els regidors del PP, que ja l'esperaven. En acabat, el nou batle va constituir la Junta de Govern i va nomenar formalment els vuit tinents de batle i els responsables de les diferents carteres. També va fer cessar els directors generals, coordinadors generals i gerents dels organismes autònoms. Entre els nomenaments més destacats hi ha els membres de la Gerència d'Urbanisme, que ja es reunirà dijous vinent, de manera que no haurà deixat de fer-ho cap setmana i s'evitarà cap aturada en la tramitació de llicències.

Encara que el número dos de Cort, Àlvaro Gijón, va explicar per sobre com havia anat la Junta de Govern, no en va donar cap detall. Ni tan sols els noms dels nous nomenaments. Tot i que fins ara les decisions de la Junta es comunicaven el mateix dia, és previst que les que es prengueren ahir s'expliquin avui al matí. Si es fan públics els nomenaments, se sabrà també com s'ha de concretar la reducció de càrrecs que faran els populars i que van prometre durant la campanya. En sortir-ne el batle, no va voler fer declaracions. De fet, va partir de l'ajuntament a bord del cotxe oficial devers les dotze del migdia, abans que no s'acabàs la Junta de Govern.

De batlessa a oposició

Qui sí que va parlar, però, va ser Aina Calvo. Després de reunir-se amb el nou batle, Calvo va destacar que la trobada havia estat "molt cordial", però va recordar que ja havien parlat abans i que continuarien en contacte per facilitar el traspàs. L'exbatlessa, abans de dirigir-se al despatx del grup municipal socialista, des d'on encapçalarà l'oposició, va dir que el d'ara "és un moment per reubicar-nos tots". Calvo va dir que durant els primers cent dies del govern d'Isern estarien "vigilants" i "atents", perquè es prendrien decisions importants per a la ciutat, però que també donarien "marge de maniobra" a l'equip nou. Va insistir que farien una oposició "contundent i constructiva". L'exbatlessa, arran de les preguntes dels periodistes, va negar que el d'ahir fos un dia "difícil" i just va dir que era "diferent". "Han estat difícils tantes coses des de fa quatre anys...", va afirmar. Va afegir que era un dia "de punt i a part i de punt i futur, per repensar la ciutat des d'un altre punt de vista". Calvo afronta el nou paper d'oposició amb optimisme i se sent satisfeta del seu llegat: "Entregàrem una ciutat millor que la rebérem i això ens ha d'animar a l'hora de continuar fent la feina allà on ens han ubicat els ciutadans, que és a l'oposició".

El PP ja ha parlat amb Acciona pel palau

La mà dreta de Mateu Isern a Cort, Àlvaro Gijón, va reconèixer ahir que ja ha fet els primers contactes amb Acciona, la constructora del palau de congressos que té aturades les obres des de divendres. De moment, però, tot continua igual. En concret, el tinent de batle de Turisme i coordinador de totes les àrees ha parlat amb el responsable d'Acciona a Catalunya i les Illes Balears. Segons va dir ahir, el palau de congressos és una "prioritat" per l'equip d'Isern i acceleraran tant com puguin la represa de la feina.

Amb tot, Cort de moment no pot tancar cap acord per si sola: manca que es constitueixi el Govern, perquè és el conseller de Turisme a qui pertoca presidir la societat del palau de congressos. A banda, Gijón també va criticar les protestes dels indignats durant la presa de possessió del nou batle dissabte. Els indignats representaren una marxa fúnebre per la mort de la democràcia i Gijón va dir que sembla que la democràcia "acostuma a morir" quan governa el PP amb majoria i que això "algú s'ho hauria de fer mirar", perquè "com a mínim crida l'atenció".

No és la primera vegada que des del PP s'insinua que el moviment sorgit arran de les manifestacions del 15 de maig està manipulat. Ahir Gijón va dir que no té sentit que devers tres-cents indignats rebessin dissabte el nou batle a la plaça de Cort amb crits i fent repicar cassoles. "No és una situació agradable que hi hagi una manifestació en què l'eslògan sigui una defunció de la democràcia en una presa de possessió d'un batle, que se suposa que és la més gran expressió de la democràcia", va dir Gijón". A més, va recordar que en les eleccions 159.000 persones havien votat els diferents partits. Segons Gijón, aquesta mena de protestes no haurien de passar. De fet, va qualificar de "lamentable" que els insults dels indignats fossin "curiosament dirigits al PP".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per coco, fa mes de 12 anys

xaume, con toda esta rabia contenida te va a dar un patatus, relajate hombre un poco y vivee

Valoració:-2menosmas
Per Affar, fa mes de 12 anys

En Rafa viu al país dels d'"estamos en Ep.paña, coño!"

Valoració:2menosmas
Per Rafa, fa mes de 12 anys

Guillem, yo ya vivo en mi pais. Tú, en cambio, no sabes ni en qué país vives.

Valoració:-4menosmas
Per Guillem, fa mes de 12 anys

Rafa: t'has equivocat d'article i, sobretot, de país. Convendria que te'n anassis a viure en un altre lloc on només es parli la teva llengua.

Valoració:5menosmas
Per Rafa, fa mes de 12 anys

Por mí como si se instala un buda de media tonelada. A mí lo que me interesan son sus decisiones, como la de suprimir las "comisarías lingüisticas".

Valoració:-5menosmas
Per xaume, fa mes de 12 anys

Abans: Franco, caudillo de Epaña por la gràcia de Dios.

Avui: Isern, al-caldillo de Palma per la gràcia de Crist.

Ni hi ha temps que no torni...........

Valoració:7menosmas
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

I per cert, el titular d'una notícia sol remarcar el més important de la notícia. Idò seguesc pensant que la segona part d'aquest titular es una coionada (i, potser, la primera és una p*t*d*)

Valoració:-4menosmas
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

Es que un no pot esser "progre" i creient al mateix temps? Són idees contraposades i excloents?
Quant de radical que hi ha per aquest foro d'opinions!

Valoració:-9menosmas
Per Carlos Delgado, fa mes de 12 anys

Senyores i senyors: torna la Santa Inquisició!

Valoració:-8menosmas
Per tanmateix, fa mes de 12 anys

Amb la gran quantitat de factors de què parlarrelacionats amb el canvi de batlia, em sembla una immensa pardalada el titular de la notícia, com si el més important fos que en Mateu Isern ha posat el Santcrist al seu despatx. Tot i que, d'entrada, no sigui favorable al nou batle, me sembla que pot "decorar" el despatx com més li agradi: posar-hi una foto de la família, canviar quatre coses que no li agradin i, si ho vol, posar-hi el Sancrist. No veig correlació ni interferència entre ideologia política i creença religiosa. Per què no hi pot haver cristians de conviccions polítiques progresistes? (i al revés també)
En qualsevol cas, me sembla més preocupant què passarà amb el palau de congressos, o per què només ha durat mitja hora la reunió entre n'Aina Calvo i en Mateu Isern, o si en Mateu Isern va "teledirigit" per qualque peix gros més perillós del PP, que la "decoració" del despatx del batle.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente