algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Orientació jurídica i laboral gratuïta

El Col·legi de Graduats ofereix a partir d'ara aquest servei, sense precedents, als ciutadans

El Col·legi de Graduats Socials de Balears ha creat l'Oficina d'orientació jurídica i laboral per oferir assessorament en matèria de dret laboral al ciutadà de manera gratuïta, l'únic servei d'aquestes característiques que s'ofereix a les Illes. Demà que ve el Col·legi de Graduats Socials portarà a terme una jornada de portes obertes en la qual atendran els dubtes i consultes dels ciutadans en aquesta matèria. Aquesta iniciativa va ser presentada ahir als mitjans pel president d'aquest organisme, Francisco Navarro, i pel vicepresident, Francisco Cabello.

És la tercera vegada que es fa aquesta jornada de portes obertes a Mallorca i la segona a Eivissa. L'any passat van acudir a aquest servei un total de 102 persones a l'illa major i 85 el 2009. El Col·legi espera mantenir la participació i, fins i tot, augmentar-la atenent a l'increment de la conflictivitat laboral derivat de la crisi econòmica. Segons va explicar Navarro, la jornada de portes obertes, en la qual participaran uns 40 professionals qualificats a Mallorca i 15 a Eivissa, servirà també per donar a conèixer l'oficina d'orientació que acaben d'inaugurar.

En aquest servei, s'hi oferirà assessorament gratuït sobre acomiadaments, jubilacions, atur i ajudes socials, reclamacions salarials, demandes laborals, invalidesa, conciliació de vida laboral i familiar, a més d'altres problemes laborals. La idea és que sigui una oficina permanent en la qual els ciutadans puguin tenir un primer assessorament respecte del seu problema en un termini "breu". Navarro assenyalà que si es necessita una atenció més detinguda es facilita a la persona un llistat de professionals qualificats als quals pot acudir.
Navarro explicà que el graduat social és una figura experta en dret laboral i seguretat social. El president del Col·legi incidí que la seva orientació sol tendir a la mediació amb caràcter preventiu amb l'objectiu d'evitar "saturar" els tribunals. En aquest sentit, apuntà que l'acumulació de causes en els jutjat està provocant que es donin cites per al 2013.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.