algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

Igor Anton conquereix el cim del Zoncolan

El ciclista d'Euskaltel guanyà la catorzena etapa amb 33 segons d'avantatge sobre Contador, que fou segon i consolidà un poc més la maglia rosa

Igor Antón (Euskaltel Euskadi) aconseguí ahir la quarta victòria espanyola en el Giro d'Itàlia, després de conquerir en solitari la muntanya Zoncolan, arribada de la catorzena etapa, en què Alberto Contador (Saxo Bank) blindà la maglia rosa, ja que va treure un grapat de segons al seu principal rival, l'italià Vincenzo Nibali, amb qui es va enfrontar en els darrers quilòmetres.

Igor Antón es va consagrar en un cim llegendari, on va firmar de manera èpica el primer triomf personal i del seu equip en la cursa rosa. L'objectiu del conjunt basc fou assolit, però Fuji es va enfilar al tercer lloc de la general, a un segon de Nibali, qui va darrere Contador, aquest pic no tan demolidor com a l'Etna i a Grossglockner, però sempre per sobre dels rivals directes.
Fou una victòria de renom, de prestigi, en un cim que per la cara més exigent només havien conquerit Simoni i Basso. El ciclista de Galdakao, de 28 anys, demostrà les seves aptituds com a escalador. Atacà a 7 quilòmetres de la meta i aguantà en solitari en una cronoescalada que el va transportar cap al somni que perseguia. Antón entrà a la meta amb un temps de 5 h 04.26 en el trajecte de 175 quilòmetres entre Lienz i el Zoncolan.

"Se m'ha fet etern. L'aposta no era clara i en el darrer quilòmetre pensava que no hi arribaria", digué Antón.
La festa espanyola va seguir amb el duel entre Contador i Nibali pel segon lloc. El madrileny va atacar a un quilòmetre de la meta, l'italià va cedir, però es va tornar a enganxar a la roda del líder, que va haver d'assestar un altre cop per entrar a 33 segons d'Antón. Nibali fou tercer a 40. Amb la suma de les bonificacions, Alberto Contador distancià el rival en la general 11 segons més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.