muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
18°

La falta d'aliments sacseja la majoria de famílies de Son Gotleu

Un diagnòstic alerta sobre la “forta mancança” de necessitats bàsiques, dificultats econòmiques i d'habitatge que té la població

52396
L'acumulació de families als pisos per necessitat acreix la precaritat a la zona. | VASIL VASILEV

Son Gotleu presenta un índex molt elevat de casos tractats a Serveis Socials. Les dificultats econòmiques i d'habitatge representen la meitat dels diagnòstics detectats a la zona, seguides de les d'integració social. Les necessitats arriben, fins i tot, a la manca d'accés a aliments. Per això, el teixit associatiu del barri demana un servei de repartiment més obert a la població i ubicat a la zona. Aquestes són algunes de les conclusions que es desprenen d'un estudi que ha impulsat Marco Marchioni, un treballador social, sociòleg i politòleg de formació amb una àmplia experiència docent i d'investigació.

Aquesta diagnosi, elaborada a partir d'un treball comunitari iniciada per març de 2010, es presentà ahir no tan sols a Son Gotleu, sinó també a l'Administració mateixa i en els serveis presents a la barriada -socials, d'educació i salut-, i als actors socials i econòmics importants de la ciutat, com ara la petita i mitjana empresa. A l'acte hi eren la batlessa, Aina Calvo; el regidor de Benestar Social, Eberhard Grosske, i representants de les diverses administracions públiques implicades en el barri. Segons aquest document, la resta de dificultats que pateixen les famílies de la zona passen a un segon pla a causa de la forta mancança de les necessitats bàsiques: la crisi econòmica ha afectat greument moltes persones que no tenen feina, ni recursos ni possibilitats de trobar cap sortida a la seva situació.

El diagnòstic diu textualment: "Les demandes superen de molt els recursos destinats i generen frustració entre els professionals, perquè no s'hi pot donar una resposta suficient". A tot això s'hi afegeix l'elevada degradació dels edificis de l'àrea central, molts dels quals estan deteriorats o tenen problemes diversos: baixants en mal estat, façanes amb esquerdes, patis interiors i terrats on s'acumula la brutor, rates, etc. La morositat en les despeses comunitàries repercuteix en reparacions de manteniment i subministrament d'aigua o llum de l'escala.
Marchoni hi també ha detectat un gran nombre d'habitatges ocupats de manera il·legal i un augment considerable de desnonaments per la crisi.

Els punts de venda de droga, que generen degradació, inseguretat i por en els veïns, són un dels principals temes recollits a l'estudi: "Preocupa moltíssim la presència de droga al barri, tant com a punt de venda a les cases o al carrer com pel que fa al consum de la població jove". El 2010, la immigració de la zona ja era del 42,8% en el grup de 16 a 40 anys. Per estiu de 2009, estigueren a punt de produir-se un greu enfrontament i una escalada de violència intergrupal. Tot i que els ànims s'han calmat, la convivència es troba en risc per la manca de recursos. Les conclusions d'ahir varen ser només un recull de les dades quantitatives per continuar el procés per poder intervenir en aquest nucli amb les persones implicades i millorar la situació de la barriada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 12 anys

Per mantenir els 7'5 milions de emigrants del estat espanyol se han de importat més de 120.000 tonelades de cereals a més la energia que consumeixen. Dit de una manera suau hi ha risc de passar fam si hi ha guerra o qualque crisi internacional. El consell que don an els emigrants ès que no facin cas a lo que lis diguin els polítics i se'n vagin lo més ràpid possible. Ara l'estat espanyol se endeute per pegar aquest aliments, peró arribarà un moment que se hauran de pagar els interessos o pot passar qualque crisi.

Valoració:-2menosmas
Per Macià, fa mes de 12 anys

sacseja = sacsa

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente