algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Diada de “Mallorca, m'agrada”

La campanya de l'OCB ha estat “un èxit rotund” segons el seu president, Jaume Mateu. Demà es farà, a la plaça major de Palma, l'acte central

52604
Carme Sánchez, Biel Gamundí, Jaume Mateu, Pep Suasi i Antoni Colomer. | J.Torres

La Diada de "Mallorca, m'agrada", que es durà a terme demà a partir de les cinc de l'horabaixa a la plaça Major de Palma, posarà el punt final a una campanya que el president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Jaume Mateu, definí com un "èxit rotund". La gran festa de dissabte serà la cirereta en la campanya iniciada al teatre Principal de Palma el passat 29 de desembre per tal de mostrar els elements positius que caracteritzen els mallorquins i reforçar així l'autoestima col·lectiva.

Cucorba donarà el tret de sortida amb una actuació per als més petits, a continuació es farà la desfilada "Mallorca, m'agrada", que partirà de la plaça d'Espanya cap a la plaça Major precedida per xeremiers i caparrots. També hi actuaran Música Nostra, que donaran pas a una processó formada per batucades, dimonis i bèsties de foc que anirà de Cort a la plaça Major.

Paradetes amb diferents entitats, un pastís gegant i crespells amb la forma de Mallorca complementaran les activitats de la Diada. A les 18.30 hores, hi haurà l'acte central, amb la lectura d'un manifest i amb els parlaments del president de l'OCB i d'Antoni Gisbert, d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV). També hi actuaran Tomeu Penya, Pep Suasi i el grup valencià La Gossa Sorda, en solidaritat amb ACPV per les multes que el Govern valencià els ha posat per mantenir els repetidors de TV3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per jbm, fa mes de 12 anys

Aquells que intenten acabar de fer desaparèixer es mallorquí, es qui intenten consumar es genocidi lingüístic que contra sa llengua des mallorquins va decretar en Felip V, aquells que fan valer es seu privilegi de poder exigir esser entesos quan conversen sa seva llengua en es seu poble i a Mallorca i neguen es dret des mallorquins a poder exigir esser entesos quan conversam en mallorquí a Mallorca mateix, quan es topen amb un mallorquí que no vol deixar de fer servir es mallorquí a Mallorca el tracten de radical.
Com deien ha estona, "té coions, sa moixa"

N'Arnau Puig

Valoració:4menosmas
Per Juan Gonzalez, fa mes de 12 anys

Pues yo soy de Castilla-La Mancha y me encanta Mallorca, su gente, su idioma y su rollo. No entiendo porque hay compatriotas míos que insultan a la cultura que es diferente a la Castellana, lo bonito de este país es que hay diferentes pueblos con sus costumbres, sus comidas y sus idiomas. Me gusta España, pero seria muy decepcionante que sólo hubiera una manera de ver las cosas y creo que los mallorquines tienen su derecho a celebrar su fiesta así como hacen los valencianos hacen con sus fallas o Madrid con sus fiestas de San Isidro. Me da vergüenza que haya gente que radicalize su discurso con palabras que no entienden. Jo també estimo Mallorca.

Valoració:3menosmas
Per MJ, fa mes de 12 anys

Lo que hem de suportar, mare de Déu.

Valoració:17menosmas
Per Jorge Campos, fa mes de 12 anys

Queria decir; grande es Calaluña.

Valoració:-14menosmas
Per Jorge Campos, fa mes de 12 anys

gerret.

No vale la pena responderles, no son más que una pandilla de mentes cerradas, excepto los vividores de la OCB, que viven del cuento con nuestros impuestos. Buika si grande es Castilla, también lo es Castilla, por la misma regla de tres , "barco de requilla" para los catalanistas que reniegan de su propia tierra.

Valoració:-30menosmas
Per gerret, fa mes de 12 anys

amb aquestes campanyes cada vegada menys vots per a els nacionalistes, així de clar

Valoració:-24menosmas
Per Pau, fa mes de 12 anys

Demà, amics, família, veïnats... TOTS allà, sirà una festa per a nins, joves i majors així que no hi ha cap excusa per no anar-hi!!! Feis córrer la veu, demostrarem que som milers que estimam Mallorca, la seva cultura i la seva llengua!

Valoració:26menosmas
Per ANTIESPANYOLISTA, fa mes de 12 anys

Ai Jorgito no sé com no tens una mica de sentit del ridícul amb les bajanades que dius. Perquè no deixes de fer el pallasso d'una vegada. I que te a veure la sanitat amb tot això ara???
Jo de tú-et recomano- que si realment vols fer feina per questa terra si tant dius que l'estimes doncs comencis per anar a cursos de català. No és pas tan difícil...no creus??

Valoració:21menosmas
Per Buika, fa mes de 12 anys

Jorge, si no t'agrada, ja saps: ANCHA ES CASTILLA...

Diades com aquestes, per la llengua castellana, N'HI HA UN BON GRAPAT A LA PENÍNSULA, cosa que em sembla fantàstic. Ara, que ningú vingui a criticar si nosaltres en feim o no per la nostra.

Valoració:36menosmas
Per xicu, fa mes de 12 anys

Pressupost de l'Instituto Cervantes pel 2010= 103,4 milions d'euros

Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente