muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

La façana martítima i Corea centren les inversions de Cort

La Llei de capitalitat, que permet una despesa de 24,5 milions, en destinarà 1,6 a finançar les aportacions per al palau de congressos

55116
La façana marítima i el Palau de Congressos rebran un impuls econòmic. | T. AYUGA

La Llei de capitalitat destinarà aquest any cinc milions d'euros al projecte de la façana marítima de Palma i a la construcció del palau de congressos, a més de tres milions més per a la renovació dels blocs d'habitatges de Corea, al barri del Camp Redó, que gestionarà el Consorci Riba. Aquestes són les partides més importants dels 25,5 milions d'euros que l'Ajuntament de Palma destinarà per a la consecució d'actuacions a la ciutat. La inversió destinada a la construcció del palau de congressos forma part de les aportacions ja compromeses per Cort.

El repartiment de la inversió prevista a la Llei de capitalitat, en el seu article 142, inclou una partida per a aquest exercici de 24,5 milions, ja que l'altre milió d'euros forma part d'una inversió global prevista per a la reforma del poliesportiu de Son Moix, fruit del conveni signat per a 15 anys.

Així ho va destacar el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, després de la reunió del Consell de Capitalitat, format per Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma, on s'ha donat el vistiplau del ple a la partida corresponent al 2011.
L'equip de govern gastarà aquests doblers per donar continuïtat als projectes que "permetin crear el model de ciutat que tots desitgem", segons va destacar el responsable d'Hisenda. Com a novetat per a aquest exercici, hi ha la partida específica que es destinarà a la reforma de la primera planta de l'edifici de Gesa, així com l'import reservat per a l'enderrocament de l'edifici Flex del carrer Aragó.

A banda, Cort també va destacar les actuacions en barris, en línia amb la prioritat dels darrers anys.
Així, el 2011 s'invertiran més de 3,8 milions en millores en barris com Pere Garau, el Coll d'en Rabassa, Polígon de Llevant, Son Gotleu, la Vileta, la Indioteria i l'Escorxador, entre d'altres. A més, també hi ha previstes millores d'enllumenat públic, d'estètica i eficiència energètica, remodelacions de parcs i jardins, campanya de millora dels carrers amb nou asfaltatge, adequació de voraries, mobiliari urbà i actuacions de millora de l'arbrat, entre d'altres.
Només a la barriada de Pere Garau, la inversió ja supera el milió d'euros. També hi ha una partida de 315.000 euros per a sales d'assaig, juntament amb la UIB. La Universitat de les Illes Balears en cedeix els terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.