algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
16°

El Govern acumula un deute de més de 18 milions amb Cort

El PP acusa Medi Ambient d'incomplir el protocol signat el 2008 amb Emaya per a infraestructures i xarxa de sanejament

43690
Els doblers havien d'anar destinats a inversions per a xarxes de sanejament i recursos hídrics. | Miquel Àngel Canals - Arxiu

El regidor del PP a Palma Mauricio Rovira exigí ahir al Govern que pagui els més de 18 milions d'euros que encara deu a Cort i que estan compromesos per a infraestructures, depuradores i la xarxa de sanejament de la ciutat.
"Hi ha un protocol signat amb l'Executiu que preveu unes inversions per a Palma que no s'estan executant", va denunciar l'edil popular després de la Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament. Segons els càlculs que ha fet el PP, aquests 18 milions d'euros corresponen al deute acumulat dels darrers tres anys. El ple del Consistori ja va acordar reclamar aquests doblers "amb el suport de tots els partits".

El Govern, en els darrers mesos, "no ha fet més que donar llargues escudant-se que té poca disponibilitat pressupostària", va criticar Rovira, qui va afegir que la realitat és que l'Executiu "no vol plantar cara" al pagament del deute. De fet, el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, va defensar que el compliment del protocol està subordinat a les disponibilitats pressupostàries del Govern i que aquest havia comunicat en la darrera reunió la impossibilitat de poder arribar a invertir les quantitats compromeses. En aquest sentit, insistí que aquestes inversions compromeses "són imprescindibles i necessàries" i va remarcar que, a més, els ciutadans de Palma ja les han pagades, perquè aquestes inversions surten del cànon de sanejament, que suposa molts doblers".

El PP presentarà una proposició en el ple de l'Ajuntament per exigir al Govern que compleixi amb el pagament. Alhora, va recordar que el protocol general signat el juny de 2008 entre la Conselleria de Medi Ambient i Emaya sobre actuacions en matèria d'aigua s'ha obviat. A més, afegeix que la segona clàusula del protocol té a veure amb indemnitzacions i compensacions per a obres i instal·lacions de depuració d'aigües residuals. Sobre aquest aspecte, s'establia que l'Executiu tenia la intenció de destinar 7,8 milions d'euros anuals per al quadrienni 2008-2011.

Així, el PP detalla que el 2008 s'han deixat d'invertir uns 6.500.000 euros, el 2009 uns 3.800.000 euros i el 2010 la totalitat del previst, uns 8.070.000 euros. Això són un total d'uns 18.370.000 euros. Per això, la Comissió d'Urbanisme va aprovar instar el Govern al compliment d'aquest protocol. Així matiex, es va acordar designar el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, àrea del qual depèn Emaya, perquè faci les gestions davant l'Executiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.