algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Una rehabilitació confusa

Els veïns d'un dels blocs que s'han d'arreglar a la Platja de Palma creuen que han de pagar un 10% o un 20% del cost. Nájera afirmà el juliol que seria un 33% i el Consorci diu ara que els toca un 50%

El programa pilot de rehabilitació de 18 edificis de la Platja de Palma s'ha de posar en marxa l'any que ve, però dBalears ha pogut parlar amb els veïns d'un dels blocs i hi regna una confusió absoluta. Molts no en són conscients, d'altres no saben que han de pagar i cap no sospita què haurà de pagar exactament. De fet, la confusió no sols és entre els veïns, sinó també en el Consorci de la Platja de Palma.

L'edifici és el número 3 del carrer de la Salut, a l'Arenal de Llucmajor i devora l'hotel Playa Náutico, que just ara s'ha començat a esbucar. Els pocs veïns amb qui parlà aquest diari que saben que hauran de pagar part del preu de la rehabilitació creuen que només hauran d'assumir entre un 10% i un 20% del cost. I cap no sap de quants doblers es tractarà, exactament, perquè el projecte ni tan sols està fet. Tot i això, cap dels propietaris no l'encerta: fonts del Consorci asseguren que els veïns hauran de pagar la meitat del preu de les reparacions: un 50%. Però és que, a més, la gerent del Consorci, Margarita Nájera, declarà el juliol a aquest diari que els propietaris sols haurien de pagar un 33% del cost de les obres i, potser, un 25%.

Ildefenso Armenteros, que viu al setè primera del número 3 del carrer de la Salut, sap que hi hagué una reunió del Consorci amb els veïns de l'edifici, tot i que no hi anà. Tanmateix, pensa que els tocarà pagar un 20% de la rehabilitació o un poc més. No sap de quants doblers es tractarà, però hi està d'acord; encara que allò que no li sembla bé "és el que faran als veïns que expropiaran", afegeix.

Juana Navarro i Àngela Garcia, mare i filla, viuen al quart segona i creuen que hauran d'abonar entre un 10% i un 20%, malgrat que la mare, Juana, no ho té gaire clar: "Si podem pagar, bé, si no, no ho farem", diu. La seva filla afirma que "s'ha donat poca informació" als veïns i que era "confusa", tot i que assistiren a una reunió a l'ajuntament de Llucmajor.

Els llogaters, però, ni tan sols saben res de la rehabilitació. Així ho admeten Fall Ndiac, del segon segona, i Maria Àngeles Piqueras, del sisè segona. I no només els llogaters, la veïna del tercer segona, Benita Valero, ha mostrat el pis a un arquitecte del Consorci, però no sap què haurà de pagar.

Un 10%, un 20%, un 25%, un 33% o un 50%? Les xifres no són gens clares, però hi ha molta diferència. Això sí, segons el Consorci, per a aquest programa, que afecta 165 habitatges i 30 locals en 18 edificis, es preveu una despesa total de 17,8 milions d'euros.

Nájera també declarà a l'estiu que el programa pilot de rehabilitació començaria el setembre, però ara just s'han fet els avantprojectes. De moment, deu arquitectes han passat per alguns dels pisos i aviat començaran a fer els projectes, que s'hauran de negociar amb les comunitats de veïns abans d'aplicar-los. Entre els blocs que cal reparar en aquesta primera tanda, també hi ha el número 8 de l'avinguda de Miramar, a l'Arenal de Llucmajor. Té la façana en força mal estat, però és buit des de fa anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quin desastre.I per això cobren..., fa mes de 13 anys

No ve d'un pam, no ve d'un pam....

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente