nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
18°

Cort deixarà durant 3 mesos els suports per als llums de Nadal

L'Ajuntament de Palma començà a plantar aquests suports a mitjan octubre. Ara quedaran dempeus fins a final de gener, ja que s'aprofiten per il·luminar els carrers per Sant Sebastià

44622
El passeig del Born, engalanat per Nadal. | ULTIMA HORA

L'any passat aparegueren uns pals estranys en les voravies d'alguns carrers. Metàl·lics, de sis o set metres d'alçada i com si estiguessin plantats al trespol. Eren els nous suports per als llums de Nadal que Cort havia decidit instal·lar. Aquest sistema substitueix, allà on es pot, la tradicional penjada dels cables dels llums de façana a façana. Tot i que aquests suports ofereixen avantatges, seran part de l'estètica de Palma durant tres mesos sencers. I és que els operaris ja començaren dia 11 d'octubre a instal·lar els primers suports, que no seran llevats fins a final de gener, ja que també s'aprofitaran per il·luminar els carrers per Sant Sebastià (20 de gener).

Així, els pals per als llums de Nadal quedaran durant tres mesos. Però la inauguració de la decoració lumínica, que cada any celebra Aina Calvo a Cort, no tindrà lloc fins el 3 o el 4 de desembre. I passat els Reis (6 de gener), perduraran fins la revetla de Sant Sebastià. En alguns indrets de Ciutat, a més, aquests suports no han estat llevats en cap moment de l'any. Cort assegura que els mantenen tot l'any per fer les connexions de corrent durant les festes de barriada.

Les obres de 2009

El canvi de model s'aplicà l'any passat utilitzant 420.000 euros finançats pel fons estatal d'inversió local. Les obres consistiren a soterrar les canalitzacions de cable, canviar els quadres elèctrics i instal·lar uns 450 suports.
Segons Cort, aquest model millora les condicions de seguretat, ja que s'elimina el cablatge aeri, es redueix el cost de les instal·lacions de l'enllumenat, s'evita el deteriorament de les façanes i s'aconsegueix una major eficiència energètica. Tot i aquests avantatges, la instal·lació dels suports ha generat una riuada de comentaris entre els palmesans. I és que la tosca estètica dels pals, bàsicament quan no estan encesos (uns dos mesos de tres), genera un rebuig visual sobre l'estampa dels carrers.

En total, són devers 450 els suports nadalencs. Cal afegir-hi els 700 arcs lluminosos, sobre un total de 45.000 punts de llum. Aquesta instal·lació, així com la factura de la llum, costa a Cort uns 30.000 euros. A causa de la crisi econòmica, la batlessa de Palma, Aina Calvo, proposà l'any passat que Cort també assumís el pagament de la factura elèctrica. "Fins que no es recuperi la nostra economia, proposem eximir del pagament d'aquesta quota anual de l'enllumenat nadalenc els comerciants de Ciutat". Això suposa uns 60.000 € del seu pressupost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per enfadat, fa mes de 13 anys
visca la informació sense opinió! això d´etiquetar els pals com a "estranys" forma part de la separació entre notícia i opinió? A vegades les fòbies d´aquest diari vers la batlessa de Palma són al.lucinants...què li passa al Grup Serra amb n´Aina Calvo? ha deixat de donar subvencions o alguna cosa així? perquè tot el que té a veure amb ella és extremadament tendenciós...una vergonya periodística de la qual comenc,o a estar-ne fart...
Valoració:-3menosmas
Per escarabat, fa mes de 13 anys
Més obstacles per a la circulació dels vianants...
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente