algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.88°

Joan Mesquida diu que la reforma de la Platja de Palma no té tornada enrere

Intervé en el I Congrés Nacional de Dret del Turisme que se celebra a Palma

44878
Joan Mesquida ha intervingut a la taula rodona sobre Dret de Turisme. | Ferran Aguiló - P. Bota.

El secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida, ha assegurat avui que el projecte de revalorització integral de la Platja de Palma "no té tornada enrere" i és fonamental per recuperar la competitivitat de la zona, malgrat les dificultats que afronta. Mesquida ha assegurat, durant la seva intervenció en el I Congrés Nacional de Dret del Turisme que se celebra a Palma, que intervenir en l'oferta madura del segment de sol i platja és una estratègia de futur imprescindible al sector turístic espanyol i ha assenyalat que el projecte de la Platja de Palma és "un bon laboratori d'idees" en aquest sentit.

"No serà gens fàcil", ha admès Mesquida, i ha explicat la dificultat de la intervenció en el fet que la Platja de Palma és "una zona amb 50.000 places hoteleres, amb residents i activitat econòmica." "Però és fonamental i no té tornada enrere si volem recuperar competitivitat d'una zona que sent rendible està perdent rendibilitat", ha advertit el secretari d'Estat.

Mesquida ha destacat que, malgrat les dificultats i el debat originat, per primera vegada s'estan donant passos en la reconversió d'aquesta zona turística i ha assegurat que el Govern central ha invertit 26 milions d'euros al consorci que el gestiona. "I n'han de venir molts més", ha assenyalat.

Àlvaro Middelmann

El director d'Air Berlin a Espanya i Portugal, Àlvaro Middelmann, ha advertit avui del risc d'aplicar "mesures radicals" en el projecte de revalorització integral de la Platja de Palma i reduir les places hoteleres de 3 i 4 estrelles, cap a les quals hi ha molta demanda en primavera i estiu. "Alerta amb la qual cosa fem quant a mesures radicals perquè a la mitjana temporada, en primavera i tardor, l'equilibri que en aquests moments hi ha d'oferta alojativa a la Platja de Palma és molt important", ha assegurat aquesta tarda Middelmann, en una intervenció del torn de preguntes en el I Congrés Nacional de Dret del Turisme celebrat en el Col·legi d'Advocats de les Balears.

Middelmann ha advertit de què si es redueix un 50% l'oferta hotelera de l'esmentada zona i s'incideix en elevar la categoria dels establiments existent, com preveu el pla integral de revalorització "això indubtablement tindrà repercussió sobre la connectivitat aèria". Sobre l'evolució de l'arribada de turistes a les Balears aquest any, Middelmann ha asegurdo que "les perspectives eren extraordinàries" a començaments d'any, es van truncar l'abril a causa del núvol de cendres del volcà islandès, però s'han recuperat de nou. El responsable d'Air Berlin s'ha mostrat optimista sobre això "perquè no caure en el pessimisme que no condueix a res" i perquè hi ha dades parcials que ha qualificat com a "molt positius", com el fet que l'aeroport d'Eivissa hagi superat i el milió de passatgers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.