algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Declarats nuls els interessos de demora del 24 % que cobrava Sa Nostra

Una sentència defensa un consumidor i considera abusiu l'interès moratori d'un préstec

La magistrada del Jutjat de Primera Instància Número 7 de Palma, Pilar Ramos, ha declarat nuls per "abusius" els interessos de demora del 24 per cent que pretenia repercutir Sa Nostra a un consumidor, per la qual cosa ha obligat l'entitat financera a fixar el tipus d'interès moratori a aplicar en el 13,25 per cent. Així ho ha informat en una roda de premsa el responsable de l'Associació de Consumidors de les Illes Balears, Carlos Hernández, qui ha detallat que en la sentència, la jutgessa assenyala que la clàusula que va imposar Sa Nostra en cas de retard en el pagament d'hipoteques o préstecs "pateix de falta de senzillesa i claredat" a la seva redacció".

A més, la sentència indica que el tipus d'interès del 24 per cent és "abusiu" i recorda que l'article 82 del Text Refós per a la Llei General de Defensa dels Consumidors i Usuaris defineix les clàusules abusives com aquelles estipulacions no negociades individualment. Així mateix, aquest article defineix com a abusives totes aquelles pràctiques no consentides expressament que, en contra de les exigències de la bona fe, causin, en perjudici del consumidor i usuari, un desequilibri important dels drets i obligacions de les parts que es derivin del contracte.

D'altra banda, la magistrada recorda que l'article 85 de l'esmentada Llei assenyala que són abusives les clàusules que vinculin qualsevol aspecte del contracte a la voluntat de l'empresari i, en tot cas, entre altres, les que suposin la imposició d'una indemnització desproporcionadament alta al consumidor i usuari que no compleixi les seves obligacions. Hernández ha subratllada que des d'ACUIB es porta denunciant que les entitats financeres, "que van anar les que en gran manera van crear aquesta crisi, lluny d'assumir les seves culpes s'estan enriquint, sàdic i inmmisericòrdiament a costa de destruir la vida de milions d'empreses i famílies mitjançant la imposició d'interessos de demora de fins un 33 per cent, sense incloure comissions, absolutament lleonins, desproporcionats i que són una aberració".

Per això, ha exigit al president de Sa Nostra, Fernando Alzamora, i al director general d'aquesta entitat, Pau Dols, que accedeixin a promoure una reducció dels interessos de demora que aplica a persones, famílies i empreses "pel bé de les milers de famílies afectades i també pel bé d'aquesta caixa d'estalvis". "Que no es parli dels recursos destinats a l'Obra Social perquè una Obra social els recursos de la qual es nodreixen, en mesura major o menor, dels recursos obtinguts gràcies a la misèria i el patiment de molts dels seus clients a qui els apliquen interessos del 29 per cent, més comissions, és tan indigna com els diamants de sang que pararan a ONG's", ha recalcat.

Així, ha advertit que en cas que Sa Nostra, no redueixi els interessos de demora en un termini de quinze dies, ACUIB "demandarà" davant dels tribunals a aquesta entitat financera, a fi d'obligar-la a modificar una conducta inadmissible des del punt de vista, moral, ètic, econòmic i jurídic".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Indignat, fa mes de 13 anys
Mala inverssió allò de ficar els estalvis a "Sa cosa Nostra".
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente