algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

L'Ajuntament convida tots els ciutadans a repensar Palma

Tothom podrà aportar idees per al nou pla general a través d'internet i a les oficines municipals

Cort obrí ahir el termini perquè els ciutadans puguin fer aportacions al futur Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Palma. Es tracta d'un document especialment important perquè guiarà el desenvolupament urbanístic de la ciutat fins al 2025, segons calcula la regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví. Garví recordà ahir que llocs com l'avinguda Jaume III i el bosc de Bellver són fruit de plans generals anteriors. De fet, la tramitació d'un PGOU és molt complexa i s'espera que no s'aprovi definitivament fins al 2015.

De moment -i aquesta és la principal novetat respecte de plans generals anteriors-, aquest comença amb la fase d'aportacions dels ciutadans. Des d'ara i fins d'aquí a tres mesos s'hi podran fer arribar tota mena de suggeriments a través de la web ImaginaPalma.com, que es posà en marxa ahir, via correu electrònic i a les oficines municipals. Ahir també s'obrí, a l'edifici municipal de l'avinguda Gabriel Alomar, una oficina dedicada exclusivament a rebre propostes per al PGOU. A més, el Consistori es reunirà amb entitats i col·lectius per aplegar idees, i en el ple de dilluns s'acordà impulsar una comissió dels regidors de Cort que també participarà en el procés.

Els ciutadans poden fer arribar les seves idees amb els formularis preparats per a l'ocasió i comentaris a la web ImaginaPalma.com, i fins i tot hi poden incloure fotografies i vídeos. Això sí, tan sols hi ha un requisit:que qui enviï el suggeriment s'identifiqui amb nom i cognoms. Garví explicà que es pot opinar sobre qualsevol cosa, incloent-hi si hi ha d'haver un bulevard a la primera línia de mar, què s'ha de fer al Lluís Sitjar o si calen més equipaments en un barri. Totes les aportacions s'aplegaran en un sol document que es posarà a disposició de tots els grups polítics i de tothom qui ho demani. Segons Garví, aquest document, que hauria d'estar enllestit el mes de març, serà la base del futur pla general. La segona fase, de redacció, serà entre el març i el setembre de 2011. Després se'n tornarà a fer una exposició pública de dos mesos i, cap a finals de 2011, s'espera que es faci l'aprovació inicial de l'avanç del PGOU. Amb tot, Urbanisme calcula que l'aprovació definitiva serà el març de 2015.

Platja de Palma

El pla general és el document urbanístic de referència i, per tant, fins i tot pot implicar canvis al Pla de Reforma Integral de la Platja de Palma, segons Garví. La regidora explicà que aquesta zona "no és una illa" fora de Ciutat i que, òbviament, el PGOU també l'afecta. Ara, ho veu improbable, perquè Cort igualment pot fer al·legacions al PRI.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Seria una idea ben acollida que deixin de deixar abandonats llocs que es converteixen en caus de rates i degradació?

Que no deixassin carrers amb la il·luminació sense encentre dia sí i un altre també?

Que compleixin la normativa i utilitzin el català per a les comunicacions orals i escrites?

Que netegin clavegueres i similars de manera que quan plogui no hi hagi perill d'embassament?

Que deixin de fer Son Bon dois?

Que vigilin i que la gent se senti segura pel carrer i a les cases?
Valoració:-3menosmas
Per escarabat, fa mes de 13 anys
Palma té mala ferida. Ara ens diuen que ens repensem la ciutat. Ens han demanat què en pensam d'això que anomenen "eix cívic" a Santa Catalina? No, s'ha fet i punt. De què serviran les meves possibles aportacions? De res. Tanmateix els que ens governin faran el que considerin políticament convenient per als seus interessos. Com sempre.
Valoració:5menosmas
Per Contra la crisi: estalviem-nos els governs, fa mes de 13 anys
Palma està més que repensada, però els interessos dels capitalistes condicionen absolutament els governs municipals.
Per a què volem governs si ens governen els mercats i les comissions dels polítics ?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente