muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Francesc Antich visita la cadena de muntatge dels nous 13 trens elèctrics

Els nous vagons per als Serveis Ferroviaris de Mallorca costen 75,8 milions d'euros

45304
El president Francesc Antich, el conseller Gabriel Vicens i el gerent de SFM Jaume Jaume amb el conseller delegat de CAF, Andrés Arizkorreta, durant la visita. | Efe.

El president del Govern, Francesc Antich, i el conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, han visitat aquest matí a Irun un de els dues plantes que Construcciones Auxiliares de Ferrocarriles S.A. té a Euskadi i en la qual es troba la cadena de muntatge dels nous 13 trens elèctrics de la sèrie 8100 que s'han adquirit amb un cost total de 75,8 milions d'euros, finançats al complet per l'Estat mitjançant el conveni de col·laboració en matèria ferroviària firmat aquest any. Posteriorment, Antich i tota la comitiva balear es desplaçarà fins a Beasain, on CAF té l'altra planta i seu principal i on és previst que visiti els departaments d'enginyeria, de fabricació i calibratge de bugies, forjat de rodes i la cadena de muntatge d'altres trens.

D'altra banda, el president del Govern finalitzarà el viatge a Euskadi iniciat aquest dimarts amb una reunió amb el lehendakari, Patxi López, amb qui menjarà al Palau d'Artaza Ambos presidents menjaran al Palau d'Artaza, a Leiona. Antich va començar el viatge el dimarts a San Sebastià, on va visitar Lander, una companyia especialitzada en el disseny, desenvolupament i implantació de dispositius de simulació d'última generació orientats a la formació.

Així, va poder veure la situació actual d'aquest projecte, el cost del qual ascendeix a 1,04 milions d'euros i que ha estat finançat en un 60 per cent pels fons europeus. L'adquisició d'aquests simuladors està emmarcada dins d'un procés de modernització de SFM, amb l'objectiu de mantenir la formació dels maquinistes de manera constant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xisco Mas, fa mes de 13 anys
Si hagueren sabut que no cobraran, a n'Antich no l'haurien deixat entrar.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente