nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
14°

Cort estudia limitar l'obertura de nous bars a la Gerreria

Ha fet inspeccions als 26 locals de la zona. En tres no hi havia activitat, en tres més els propietaris no han acreditat permisos i en uns altres tres no s'hi podia tenir música

La quantitat de denúncies veïnals, tant de particulars com de federacions, pels renous causats davant la proliferació de bars al barri de la Gerreria ha accentuat que aquesta zona de Palma estigui en el punt de mira de Cort. Per això, l'àrea d'Urbanisme no descarta limitar la concessió de llicències per restringir l'obertura de nous locals en aquesta àrea del nucli antic.

El gerent d'Urbanisme, Bartomeu Tugores, va explicar ahir que s'estudia la possibilitat de fer un pla especial de reforma integral d'usos a la zona, tal com ja es va fer al barri de la Calatrava i a la Llonja. Es tracta d'una demanda de l'Associació de Veïns de Can Amunt, que enduriria les condicions per poder obrir-hi nous establiments.

El director general d'Urbanisme, Alberto Olmos, va remarcar que, des de fa un mes i a petició dels veïns, el Consistori ha posat en marxa una doble campanya d'inspeccions diürnes i nocturnes amb coordinació amb la Patrulla verda. Segons els resultats que se n'han extret, dels 26 establiments que hi ha a la zona, en tres no s'hi ha detectat activitat (estaven tancats) i en tres més els propietaris no han pogut acreditar la llicència d'activitats -això no vol dir que no la tinguin-. També han detectat que tres locals tenien equips de música sense el corresponen permís.

Cort ha remarcat la bona voluntat dels propietaris de locals de fer complir les ordenances d'horaris de tancaments (02.30 hores i terrasses 00.00 hores). A tot això Tugores va desmentir els rumors de noves obertures i va dir que en dos mesos només s'ha concedit un permís per a un bar. Alhora va destacar la necessitat de cercar un equilibri entre els interessos de comerços i veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.