algo de nubes
  • Màx: 18.82°
  • Mín: 13.93°
19°

Presentat el nou dic hub a l'aeroport de Son Sant Joan

El Govern inverteix més de 62 milions en la nova infrastructura que permetrà agilitar les interconnexions i es posarà en funcionament el mes de maig

El Govern espanyol ha invertit més de 62 milions d'euros en l'ampliació del mòdul C de l'aeroport palmesà de Son Sant Joan en què s'ha ubicat el nou dic hub, amb una superfície de 9.500 metres quadrats, que permetrà agilitar les interconnexions, ja que reduirà a la meitat la distància mitjana entre el control de seguretat i la porta d'embarcament.

La secretària d'Estat de Transports del Ministeri de Foment, Concepción Gutiérrez, va visitar avui el nou dic hub, acompanyada pel president d'AENA, Juan Ignacio Lema; el president del Govern, Francesc Antich; i el delegat del Govern a Balears, Ramon Socias; entre d'altres autoritats.

El nou dic hub, que entrarà en servei el maig, forma part de les obres d'ampliació del mòdul C de l'aeroport que s'han portat a terme durant els últims dos anys, ha indicat el president d'AENA, qui ha apuntat que dels més de 62 milions d'euros invertits, 39.6 s'han destinat a les obres i la resta a dotar aquest espai de la infraestructura necessària.

Lema va comentar també que, amb aquesta actuació, el mòdul C passarà a tenir una superfície de 55.000 metres quadrats i disposarà d'un total de 33 portes d'embarcament (17 passarel·les i 16 en remot), en lloc de les 20 portes que hi ha actualment (10 de passarel·la directa a aeronaus i 10 en remot). El president d'AENA ha destacat «l'arquitectura diàfana» d'aquest espai que permetrà «aprofitar la llum natural».

Alhora, ha destacat que aquesta actuació suposarà una «millora de l'operativitat de l'aeroport», ja que reduirà a la meitat el temps de desplaçament entre els controls de seguretat i la porta d'embarcament. A més, aquesta nova redistribució preveu l'adopció de mesures per reduir els temps d'escala des del punt de vista del handling (assistència en terra).

Hub

El nou dic hub afavorirà les connexions entre Mallorca i la resta d'Espanya i Europa, ja que facilita la interconnexió entre vols procedents de diferents destinacions, aproximadament a la mateixa hora, per donar temps suficient al passatger per canviar d'aeronau i seguir el seu viatge.

Lema ha precisat que l'any passat, el trànsit hub va moure a l'hivern més de 191.500 passatgers (que van representar un 45,6% del total) i més de 14.900 moviments (el 33,9% de les operacions). A l'estiu la xifra de passatgers del hub ha pujat a més de 4,8 milions (el 28,7% del total) i més de 32.000 moviments (24,7%).

La secretària d'Estat de Transports ha destacat la importància d'aquesta nova infraestructura perquè significarà tenir «un gran hub al mediterrània». Alhora, ha subratllat que suposa una «opció econòmica molt clara per a grans companyies» que operen a l'illa i que «generen riquesa i ocupació de manera permanent per lluitar contra l'estacionalitat».

El president balear va agrair al Ministeri de Foment la inversió d'aproximadament 800 milions d'euros que ha destinat entre 2004 i 2012 a la millora dels aeroports, una «infraestructura fonamental per a Balears» per les necessitats de mobilitat de les illes i la seva activitat turística.

Així, va comentar que el Govern aposta per la «participació, implicació i col·laboració absoluta» amb el Govern espanyol per obrir noves rutes i freqüències.

El president d'AENA, per part seva, va comentar que aquest organisme dóna suport a a les companyies que aposten per desenvolupar el hub en els aeroports espanyols. En aquest sentit, ha indicat que la primera aerolínia que va mostrar aquesta atenció a Son Sant Joan ha estat Air Berlin.

Son Sant Joan, millor que Madrid o Barcelona

El director general d'Air Berlin per a Espanya, Alvaro Middelman, qui també ha assistit a la visita, ha dit que aquesta companyia «ha posat en marxa un hub important que lògicament volia ampliar» i que aquesta aerolínia es traslladarà al nou dic quan estigui operatiu per desenvolupar allà la seva activitat de vols de llarga distància.

Middelman, qui pròximament formarà part de la Cambra de Comerç de Mallorca en representació del sector del transport, ha assegurat que «Palma és una alternativa extraordinària», que ell mateix considera «millor que els aeroports de Madrid i Barcelona amb hub».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.