algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

L'altura de l'hotel del palau, pendent d'Aviació

El recinte és a l'àrea de servitud aeronàutica i el Consell en reclama un informe favorable

El Consell de Mallorca ha vinculat les altures que es permeten de més a l'hotel del palau de congressos a la necessitat que Aviació Civil en redacti un informe favorable. La Comissió Insular del Territori, Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell va donar el vistiplau a l'Ajuntament de Palma per tirar endavant la modificació del Pla general relativa a la façana marítima que afecta el palau de congressos el 30 d'octubre passat.

En aquest sentit, el Consell va convenir reclamar un informe favorable de l'autoritat competent sobre les altures màximes permeses, perquè la construcció és dins les zones de servituds aeronàutiques. Així mateix, exigeix que el complex disposi d'equips de bombeig a les plantes soterrades, que s'implantin mesures constructives per evitar inundacions i que els usos de les plantes soterrades siguin "compatibles amb els nivells de risc existents". Finalment, sol·licita un programa de gestió ambiental.

L'informe de la Comissió Insular autoritza la modificació del Pla General de Palma impulsada per l'Ajuntament per donar cobertura als canvis en el projecte del palau de congressos i de l'hotel annex, que ja no ocuparà dos edificis, sinó un amb tres altures més. Per fer-ho possible, la Comissió d'Urbanisme considera que el palau i l'hotel formen un "equipament indissoluble, de titularitat i ús públic", i en condiciona el vistiplau al fet que les autoritzacions o llicències de funcionament de l'activitat turística quedin vinculades al funcionament conjunt de l'equipament del palau de congressos i de l'hotel.

A banda d'aquesta prescripció, el Consell reclama que es guardin les distàncies mínimes fixades per Carreteres entre la calçada i el vèrtex de l'edificació. La mínima entre el voladís i la calçada ha de ser de 2,33 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.