nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Barris esborrats del mapa

Cort ha invertit 33 milions, el 49% del total, als barris de Pere Garau, Santa Catalina, el Polígon de Llevant, el Camp Redó i Bons Aires. Però a Palma hi ha 88 zones

Només 30 dels 88 barris de Palma han sortit beneficiats aquest 2009 de les inversions de l'Ajuntament de Palma en millores urbanístiques i socials. Aquesta trentena de nuclis suma una població de 95.000 habitants. La xifra no arriba ni a representar el 14% del conjunt de residents de Palma. Però d'aquesta trentena, la plaça de Pere Garau, Santa Catalina, el Polígon de Llevant, la Soledat, Son Sardina i la zona del carrer de l'Arxiduc, Bons Aires, el Camp Redó i el Marquès de la Fontsanta hi han sortit guanyant encara més.

En conjunt, s'han destinat a aquestes àrees gairebé 33 milions d'euros. Això vol dir que el 48,9% dels 67,8 milions d'euros provinents del pla E s'han focalitzat en aquests indrets de Ciutat, sense comptar-hi les grans inversions de 2010 que aniran cap al parc de la façana marítima (5 milions) i cap al corredor verd de les Vies (5 milions més).

Durant el 2009, l'equip de govern ha executat projectes molt concentrats en aquestes nou barriades i que ja s'havien presentat el 2008 o, fins i tot, el 2007. Mentre que s'ha fet gran publicitat de l'eix de Blanquerna al districte de les Estacions, que ha rebut una inversió de 4,9 milions d'euros (afecta Bons Aires i el carrer de l'Arxiduc), s'ha deixat de banda la perpètua desigualtat de Son Roca, Son Anglada, Son Rapinya, Son Flor, Son Malferit, Establiments, Son Gotleu, el Vivero, el Rafal, la Vileta, el Camp d'en Serralta, Son Cotoner i molts d'altres, fins a arribar als 88 nuclis. Alguns són zones bastant pauperitzades.

La zona de Pere Garau, a banda de l'actuació especial de rehabilitació que s'hi ha previst, ha estat el barri més beneficiat pel pla E: carril de bicicletes (466.000 euros), reforma de la plaça (1 milió d'euros) i la nova oficina d'atenció del ciutadà (127.000 euros). Quant a la Soledat i al Polígon de Llevant, s'han reurbanitzat i s'hi ha executat el projecte de reforma de Can Ribes, tot per un cost de 2,6 milions d'euros. A Santa Catalina, s'ha remodelat el teatre Mar i Terra, amb un pressupost de 2,5 milions d'euros, i el baluard del Príncep amb 8 milions, a més de millorar el mercat per 1,4 milions d'euros.

El pla estrella del Camp Redó ha estat i serà encara la reforma dels blocs de Corea, per 2 milions d'euros, i la rehabilitació del mercat (750.000 €). A Son Sardina hi ha prevists dos aparcaments dissuasoris, a part d'adequacions de carrers com el d'Antoni Marquès, Julià Àlvarez, el Cardenal Reig i el de Gabriel Maura, a la zona de l'Arxiduc i el Marquès de la Fontsanta, per un total de 8,2 milions d'euros.

Mentrestant, la perifèria i àrees no tan perifèriques han quedat oblidades de qualsevol actuació de millora que vagi més enllà de l'intent, obligat per la pressió veïnal, de solucionar les situacions més crítiques.

Els oblidats-Grans projectes urbanístics i no socials

Apareixen maquetes de grans projectes, carrers de disseny on hi ha, caminant, figures masculines amb corbata i maletí, amb rostres pàl·lids i dones amb infants, també ben blancs i guapos. És l'anunci virtual que presentava Cort en el projecte del parc de la façana marítima o de l'eix cívic de Blanquerna. Reformen un carrer i el fan per a vianants i ja tenen l'obra de la qual faran propaganda tot l'any. Mentre que unes actuacions se sobredimensionen, se n'acaben ignorant d'altres. Els silencis són també ben significatius en aquest sentit. El sentiment general que es viu dia rere dia és d'un gran oblit. Actualment, els plans per millorar aquests barris se situen a les parts frontereres i no hi ha cap actuació decidida als nuclis més problemàtics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llucia, fa mes de 13 anys
Els barris més ben tractats són els dels rics, com sempre (Passeig Mallorca, Jaume III, zones comercials ) pel que fa al manteniment i a la despesa en jardineria, neteja, etc... Els barris perifèrics, llevat d'aquells que han generat problemes a la batlessa, segueixen oblidats, perquè segurament hi ha més policies davant un gran centre comercial que tots coneixem que en barris que tenen més de 15.000 habitants, on els carrers són més bruts, i oblidats que mai.
Valoració:2menosmas
Per Un llonguet què vol decidir el seu futur, fa mes de 13 anys
Entitat local menor per son sardina, ja!
Valoració:2menosmas
Per catalina, fa mes de 13 anys
Una batlessa impresentable, un equip ferest, i en Grosske sense dimitir.
Valoració:1menosmas
Per un, fa mes de 13 anys
Diari de Balears sou uns poca-vergonyes!!! ja pareixeu el mundo... si seguiu aixi perdreu la poca credibilitat que vos queda... ara ja se veu massa....
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente