cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Calvo no veu viable desviar els doblers del tramvia al palau

La batlessa ho troba “complicat, per no dir impossible”. La portaveu del Govern, Joana Barceló, opina que “els dos projectes han de ser factibles”

Cort i el Govern gairebé descartaren del tot ahir la possibilitat de desviar el finançament previst per fer el tramvia a les obres del palau de congressos.

La batlessa de Palma, Aina Calvo, digué que veia "complicat, per no dir impossible" desviar els doblers del tramvia al palau de congressos. També recordà que els doblers públics "tenen caràcter finalista" i que si hi ha un conveni per al tramvia és obligat gastar-hi els fons que s'hi han destinat. Tot i amb això, cal dir que encara no s'ha firmat.

Per la seva banda, la portaveu del Govern, Joana Barceló, reforçà ahir mateix aquesta qüestió en una conferència de premsa. "La idea del Govern és que els dos projectes han de ser factibles", digué Barceló. La portaveu veu possible trobar el finançament necessari si el Grup Barceló s'acaba retirant. "Hi ha marge per substituir el volum d'inversió que es necessita sense haver de recórrer al finançament del tramvia", aclarí. També digué que "abans de renunciar a projectes allò que hem de fer és resoldre i trobar els recursos necessaris perquè el palau de congressos s'acabi dins el termini previst, i aquesta és la voluntat del Govern". Ara, no deixà clar si els doblers que calen sortirien de les administracions públiques o de fonts privades.

Tot just avui es feia pública la proposta del Partit Popular de desviar els doblers del tramvia per prioritzar les obres del palau de congressos. I ahir el president de la CAEB, Josep Oliver, es mostrava partidari que l'Administració aportàs doblers públics per acabar el palau i el president de Foment del Turisme i d'Air Berlin, Àlvaro Middelman, s'hi mostrava d'acord si no hi havia més remei.

Calvo, que va fer les declaracions sobre el palau de congressos arran de les preguntes dels periodistes en la presentació de la II Cursa popular contra la violència de gènere, seguint la tònica habitual, no donà cap detall sobre les negociacions amb el Grup Barceló o possibles solucions, tot i que cada vegada queda menys temps. Aviat s'hauran acabat els doblers i les obres poden quedar aturades. Digué que la qüestió era prou important "per no fer-ne oportunisme polític" i mantingué el silenci sobre el conflicte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 14 anys
Veu viables vies de bicis.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente