algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Compromís mediambiental contra risc d'exclusió social

La Fundació Deixalles converteix el reciclatge i el tractament de residus en una via d'integració sociolaboral. Centenars de persones se'n beneficien cada any

La Fundació Deixalles ajuda cada any centenars de persones en estat de marginació laboral. Sota el principi de l'Economia Solidària, té com a objectiu contribuir a la construcció d'una societat més justa i més sostenible mitjançant diverses activitats relacionades, principalment, amb els residus urbans i amb la millora del medi ambient.

Amb una plantilla de 340 persones als set punts de Mallorca i d'Eivissa, la Fundació vetla per un bon tractament dels residus, com també per una formació de qualitat a aquells que, per diverses raons, corren el risc d'estar en situació d'exlusió social.

La planta de la Fundació Deixalles a Palma té una capacitat per acollir 45 membres en els seus programes d'inserció sociolaboral. Teiky Bolo és un jove que fa temps que va perdre la feina i que va trobar una sortida en els programes de reinserció de Deixalles. "Per estar sense fer res, vaig decidir venir aquí, així almanco aprenc oficis i faig una mica de currículum", explica. L'1 de juny, a proposta d'una orientadora social, Teiky començà un curs sobre gestió de residus urbans i medi ambient que la Fundació organitza durant quatre mesos. "De vuit a onze del matí feim formació. Allà ens ensenyen la tècnica d'un ofici, que després posam en pràctica fins a les tres de l'horabixa. Fins ara jo he fet feina a la secció de reparació d'electrodomèstics i a la de roba, on som ara". Abans que s'acabi el curs, Teiky passarà per altres sectors de la planta, en els quals aprendrà noves tècniques que aplicarà a l'empresa on el destinin durant unes setmanes en període de pràctiques.

Juan Pedro Mingolla també fa feina a Deixalles de Palma. Ell pertany al grup de 30 persones d'aquesta planta que hi fan feina amb l'ajut d'una beca econòmica que ofereix la mateixa Fundació. Juan Pedro hi va arribar a través del Projecte Home. "Una setmana després que em donassin l'alta, una assistent social em va posar en contacte amb la Fundació". Ara fa un mes que Juan Pedro hi començà feint feina destriant els residus reciclables dels que no ho són. Expilca que, malgrat no exercir el seu ofici, ara té l'oportunitat de "tornar a començar". "Enyor la meva feina de fuster, però esper poder recuperar-la algun dia", confessa. De moment, l'obligació d'anar al treball cada dia i reunir-se amb gent que també cerca recuperar quelcom perdut és un "bon començament", revela.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.