algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Cort autoritza que 14 obres del pla E continuïn quan és festa

L'ordenança municipal permet que les tasques que afecten la calçada s'executin durant els dies no laborables per causar el mínim d'incidències

L'Ajuntament de Palma permet que 14 obres del Pla estatal de finançament local (Feilo), també conegut com a pla E, que afecten la calçada continuïn durant els dies festius. Amb aquesta iniciativa es persegueix un doble objectiu: d'una banda, causar les menors molèsties possibles als ciutadans i, de l'altra, complir el termini d'execució, que finalitza el pròxim 31 de desembre. D'aquesta manera, ahir es podien veure alguns obrers que feien feina als carrers de la capital balear. Per esmentar-ne un exemple, al de Joan Alcover es continuaven desenvolupant els treballs per millorar-lo.

Des del departament d'Infraestructures de Cort informaren que serà habitual veure obres en marxa durant els dies no laborables a la via pública de Ciutat, perquè totes les subcontractes corresponents al pla E que afecten la calçada en tenen permís. En tot cas, puntualitzaren que per a això hauran de ser feines que no requereixin maquinària pesant i que no causin molèsties. A més, destacaren que estan coordinats amb l'Imov i la Policia Local.

Més obres

Les actuacions del pla E no són les úniques que no s'aturen durant els dies festius, sinó que també hi ha autorització per a la resta de les que afecten els carrils dels cotxes. En aquest sentit, a les Avingudes es treballava ahir en dues obres diferents. Una era la de Gesa-Endesa. L'encarregat explicà que havien de treballar quan sigui festa "per no interferir en el trànsit rodat". De fet, un policia local que en aquell moment dirigia la circulació confirmà a aquest diari que les tasques estaven autoritzades i reiterà que es feien en dia festiu perquè la incidència en el trànsit fos menor.

D'altra banda, l'encarregat de les obres assenyalà que els empleats que treballen els dies feiners solen ser voluntaris i en destacà que "com a mínim guanyen més del doble".

Un poc més avall, altres operaris esborraven les retxes d'un pas de vianants. "Entre setmana hi ha molt de trànsit i aprofitam les festes per executar aquesta classe d'obres", explicà un dels assalariats.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.