nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

50 km de carrils bici connectaran tot Palma

El projecte complet serà a final de mandat. Per a 2009 Cort executa 5 traçats al camí de Jesús, Avingudes i avinguda Picasso, carretera de Valldemosa i Salvador Dalí per 1,7 milions

109766
Palma tindrà 10 nous quilòmetres de carrils bici. | A.G. - Arxiu

Palma tindrà 10 nous quilòmetres de carrils bici, executats a càrrec del Fons estatal d'inversió local, a final de 2009. D'aquesta manera, la xarxa d'aquestes vies arribarà als 42 quilòmetres enguany, xifra que s'acosta a l'objectiu d'assolir els 50 quilòmetres a final de legislatura. D'aquests 10 quilòmetres, 8,5 s'aconseguiran gràcies a cinc carrils que construeix la regidoria de Mobilitat i que ahir foren presentats pel mateix responsable de l'àrea, Joaquín Rodríguez, i per la directora general, Maria Lluïsa Gràcia. Entre aquestes cins vies, segons explicà el regidor, hi haurà la del camí de Jesús, amb una longitud de 1.570 quilòmetres i que permetrà unir el polígon de Can Valero amb el de Son Valentí i perllongarà el carril bici del camí dels Reis fins a la rotonda del camí de la Vileta. Aquest projecte finalitzarà a mitjan setembre. L'altre traçat, de 1.854 metres, és el de l'avinguda de Picasso. Aquest projecte enllaça l'eix situat a Son Moix amb el passeig per a vianants que executa el Consell de Mallorca a la zona de Gènova. Les obres estaran a final de setembre.

Un altre trajecte és el de les Avingudes que, amb una llargada de 2.485 metres, unirà el carril del passeig de Mallorca amb el del Marítim (que depèn de l'Autoritat Portuària). Així es permetrà la connexió de tots els carrils i eixos cívics radials situats al límit del centre històric. Les obres acabaran la segona quinzena de setembre. La quarta via, a la carretera de Valldemossa i de 1.430 metres, enllaçarà amb el traçat de la UIB fins al carril de l'eix cívic de Blanquerna i, per tant, amb el carril bici de les Avingudes. Estarà llest per la segona quinzena d'agost.
Finalment, hi ha el trajecte del carrer de Salvador Dalí, de 1.360 metres i inaugurat a mitjan juliol, que allarga l'itinerari de Son Moix unint-lo amb el carril del parc de la Riera i connectant el barri de Son Cotoner amb el centre. En total, són 1,7 milions d'euros i han generat 42 llocs de feina.

Un pont amb carril bici unirà Gènova i Sant Agustí

Els carrils per a bicicletes connectaran els barris de Son Rapinya, la Vileta, Son Dameto, Son Cotoner, Son Dureta-la Teulera, Gènova i Sant Agustí amb el centre. La directora general precisà que, fins fa dos anys, just n'hi havia trams curts i inconnexos sense gens de funcionalitat. A més, Mobilitat construeix amb el Consell de Mallorca el passeig de vianants que uneix Gènova i Sant Agustí, que també inclou un carril bici. La xarxa es completarà amb dos trams de carrils inclosos a l'eix cívic de Blanquerna i amb el pla per adequar el carrer Balanguera i l'avinguda de l'Argentina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tricicle, fa mes de 14 anys
Encara n'hi ha més per les voravies i contra direcció que pels carrils bici, i aquests si que són un perill.
Valoració:9menosmas
Per T.S.F., fa mes de 14 anys
A Barcelona funciona desde fa un parell d'anys el "Bicing" i ha estat tot un èxit, es fa servir dins ciutat per trajectes curts, es mes saludable perquè fas un poc d'exercici i mes econòmic que el metro o el bus, pagues un abonament anual, i les bicicletes que son de l'ajuntament están distribuides per tota la ciutat en una especie d'aparca-bicis.
Al menys no es fa servir tan el cotxe per dins ciutat i el tràfic i la contaminació ho agraiexen.
Valoració:5menosmas
Per Vici, fa mes de 14 anys
Segur que n'Aina Caos utilitzarà els carrils-bici.
Valoració:-3menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Ara que la policia municipal comewnci a posar multes als ciclistes que no l'empren i van a tota per la voravia com si els carrils bici estiguesin de mostra. Unes voravies segures ja, per favor, caminar tambe ha de ser segur, no com ara que et juges el fisic per culpa del incivisme que demostren alguns i la falta d'interes de les autoritats a l'hora de fer respectar les ordenances.
Valoració:6menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
¡A veure si així no hem de patir més cilistes per damunt les voravies!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente