nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Només aproven l'ORA Pere Garau i Blanquerna

La nova proposta d'ampliació de les zones ORA a Palma ha creat divisió entre els veïns dels barris afectats. En canvi, entre els comerciants associats a Afedeco i Pimeco la nova mesura ha estat rebuda amb "satisfacció".

A les barriada de Pere Garau i Bons Aires-Arxiduc, que aglotina també tot el tram de Blanquerna, els veïns consideren encertada la proposta. Amés, asseguren que la decisió ha estat consensuada entre els agents implicats després d'haver tingut nombroses reunions entre el Consistori i les parts afectades. En canvi, en els sectors de Santa Catalina i General Riera la decisió no ha estat tant ben vista.

El president de l'associació Bons Aires-Arxiduc, Josep Maria Mulet, qui assegura que els residents de la zona estaven "farts" que durant el dia els aparcaments estiguessin permanenment ocupats per vehicles de gent que feia feina al centre. "Aquesta mecanisme beneficia els residents que vivim a la zona. Teníem tots els aparcaments col·lapsats perquè de dia no hi havia cap rotació", afegeix.

En la mateixa línia, la presidenta de l'Associació de Comerciants del carrer de Blanquerrna, Helena Bautista, considera que la rotació de vehicles contribuirà a revifar el moviment comercial de la zona. Amb tot, remarca que durant un temps, el rebombori d'obres "ens està perjudicant", assegura. En aquest tram, concretament, l'estacionament situat enmig del carrer serà regulat per l'ORA i es declararà com zona 0/0 en la qual els veïns haurien de pagar per estacionar-hi. Això no passarà en els carrers transversals, en els quals els veïns podran utilitzar la targeta anual de 27 euros.

El president d'Afedeco, Bartomeu Servera, va qualificar la mesura de "molt positiva". A banda d'aquesta barriada, la portaveu de l'associació de veïns de la zona de Foners, Paloma Alonso, indicà que els residents duien més de dos anys reivindicant la implantació de zones ORA. Els veïns d'aquest nucli pateixen la mateixa problemàtica que a Bons Aires-Arxiduc. "La gent que va a fer feina al centre ens lleven aparcaments als veïns. També penso que és bo per als comerços perquè més persones es podran aturar sense passar de llarg". Amb tot això, Alonso recrimina el fet que Cort no hagi informat del projecte ni les entitats afectades ni els veïns. En la mateixa línia, el president de l'Associació del raval de Santa Catalina, Pere Felip, considera que l'ampliació de l'ORA durà molts perjudicis als residents. "Tots els que aparquen a Santa Catalina fan feina per Jaume III i fins ara els veïns no teníem cap problema. Pens que el Consistori haurà de cercar una solució pee als veïns", diu Felip. També recrimina el fet que Cort hagi decidit ampliar l'ORA en temps de crisi "perquè aquesta mesura perjudica els ciutadans". Afegeix: "Només han consensuat el projecte amb uns barris privilegiats, la resta no sabem res, encara". L'estudi de mobilitat de Cort proposa duplicar les zones ORA amb 6.500 espais més, que sumats als actuals 6.800 d'aquest estil, en suposaran un total de més de 13.000 de no gratuïts, que estaran distribuïts per l'entorn exterior de les Avingudes. L'obra començarà per octubre amb 1.900 places a Pere Garau i 550 a Blanquerna. En la primera actuació, s'ampliarà l'ORA a Eusebi Estada fins a Jafudà Cresques i els trams d'Aragó fins a Nicolau de Pacs. També hi haurà una nova regulació entre Francesc Suau i Ausiàs March.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ORA PRO NOBIS, fa mes de 14 anys
És mentida que els veïns de Pere Garau estiguin contents amb la implantació de l'ORA. Jo hi visc i no en conec ni un. Al contrari, tothom està ben emprenyat amb el caos que està creant l'Ajuntament al barri.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente