nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Cort es creu els policies

El Govern municipal recula i demana a mitjan ple disculpes als agents per si s'han sentit ofesos per la manera com ha intercedit en el conflicte que tingué lloc a la mesquita entre el col·lectiu musulmà i el cos de seguretat

El cas Mesquita està encès i l'equip de govern a l'Ajuntament de Palma està en una posició incòmode que ni agrada al col·lectiu musulmà ni al cos de seguretat ciutadana.

Si fa només una setmana demanava perdó als magribins, ahir en el ple es giraren les tornes. El regidor de Funció Pública, José Hila, demanà "disculpes" a la Policia Local per si els seus agents s'havien sentit "ofesos" per la manera com el Consistori ha gestionat el conflicte entre la Policia Local i el col·lectiu musulmà en una mesquita del barri de Pere Garau.

Aquest enfrontament, ocorregut el passat dia 15, acabà amb tres detencions, aldarulls i denúncies dels adeptes musulmans per agressions, abús d'autoritat i insults cap al col·lectiu per part dels agents que irromperen a la mesquita.

Hila intervingué després que els 5 sindicats (CCOO, CSI-CSIF, USO i SPPME) de la Policia Local compareguessin a la Sala per aclarir que "estan enfadats" i "farts" dels actuals dirigents polítics.

Així ho va manifestar el portaveu sindical Miquel Àngel Lleó, que reclamà a la batlessa de Palma, Aina Calvo, que "intervingui" perquè la Policia Local considera "indignant" que l'actual govern no es fiï dels 850 agents que té el municipi de Palma. La intervenció de la sessió plenària no acabà aquí i el regidor de Funció Pública, en lloc de mantenir el compromís de Cort d'obrir una investigació per aclarir quina de les dues versions -totalment dispars- s'adequa més als fets, deixà clar que la "realitat" de l'actuació dels agents a la mesquita de Pere Garau es troba detallada en l'atestat policial que en el seu moment es va redactar. L'esmentat document correspon únicament a la versió dels policies, en què es diu textualment que "en el moment en què els agents volien entrar a la mesquita, els fidels els negaren el pas i arribaren fins i tot a propinar-los alguna empenta per evitar que hi accedissin".

A pesar d'aquest retrocés per part de Cort, els sindicats insistiren dient que se senten "denigrats" i que "no es mereixen aquests gestors polítics" en una manifesta crítica al regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Donaire.

León assegurà que la Policia actua sempre segons el reglament, amb independència de les creences de les persones, i convidà l'equip municipal a "deixar" els actuals problemes policials sobre la taula perquè "ja hi haurà temps i millors gestors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per RT, fa mes de 14 anys
El bon funcionament de la policia ha de menester que els dirigents polítics tenguin absoluta confiança en els seus agents. Si ara hi ha un conflicte és evident que algú ha de dimitir per poder refer les bones relacions. El que passa és que els actuals dirigents de Cort volen quedar sempre bé amb tothom i això no pot ser.
Valoració:1menosmas
Per basta de dir dois, fa mes de 14 anys
i aquest Jordi...deu haver begut?
basta ja de dir dois, si tot ho han fet tan malament, aquest Jordi el que ha de fer és personar-se com acusació particular contra sa policia i després podrà xerrar i sinó que es fiqui un dit dins es c... i un altre dins sa boca i quan estigui avorrit que vagi canviant
Valoració:1menosmas
Per Norbert, fa mes de 14 anys
Són els cossos de seguretat els que han de respectar els ciutadans i complir els seus deures.
Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 14 anys
De la policia no m'e'n fii un pèl. Ho sent molt. Li falta educació cívica i democràtica.
Valoració:-2menosmas
Per Carmen, fa mes de 14 anys
He fet un recorregut de les opinions a dia d'avui referent a la actuació de la policia, i quina pena, la 1ªopinió envia a la policia a posar multes etc, ¿quan la nececiti Ud i no vengui, que pensara?i la den Jordi? es patetic quina disculpa vol de la policia?ells van on els maneb i no mesclis ( La Real etc, es punt i apart )
Lo que pasa que no ens agrada que se'ns cridi a l'ordre, ¿ volem llibertat o llibertinatge? procurem fer les coses ben fetes i tot serà mes facil.Respecteu es cosos de seguritat. Carmen
Valoració:1menosmas
Per TirDeFona, fa mes de 14 anys
Lo que han de fer ara és tornar a detenir als morets (i simpatitzants) de l'altre dia i processar-los com toca per desobediència a l'autoritat. A veure si posam les coses al seu lloc d'una vegada.
Valoració:3menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
aina...ala no olvida...jaume matas...a jugar.
Valoració:0menosmas
Per Vatualmón, fa mes de 14 anys
La policia es queixa quan no té raó de res. Allò que han de fer és posar multes als que fan renou, com els que duen la ràdio a tota pastilla, fan renous amb les motos, es passen els semàfors en vermell, monten saraus impedint dormir als veinats, omplen els carrers d'excrements de cans... De tot això no en posen ni una de multa. I és que en s'estiu fa fred i en s'hivern fa calor. Només saben perseguir immigrants i multar els cotxes mal aparcats.
Valoració:8menosmas
Per Fets, fa mes de 14 anys
Ara tocaria comunicar en roda de premsa que els morets de la mesquita són uns delinqüents, i donar trasllat de les actuacions a la fiscalia perquè actui.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Sr. Hila, el carric li ve gros. Marxi, home, marxi, a casa seva ho fara millor. Quins politics, mareta santa. Aixi mos van les coses a Palma. Ni dretes ni "esquerres" saben fer la seva feina, inutils i ungles llargues, aquest es el nostra tris panorama politic.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente