nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

160 carrers amb més de 200 obres en marxa

Cort retornarà l'import de la taxa d'ocupació de la via pública als 148 bars que no han pogut ubicar-hi les terrasses com a conseqüència de les reformes iniciades

38342
Més de 200 obres que hi ha ara mateix en marxa a Palma. | Ferran Aguiló - Joan Torres

Més de 200 obres que hi ha ara mateix en marxa a Palma estan provocant problemes de trànsit als ciutadans i molèsties i pèrdues econòmiques als comerciants de 160 carrers de la ciutat. Davant aquesta situació, l'Ajuntament de Palma ha decidit retornar l'import de la taxa per ocupació de la via púbica als 148 bars situats en alguns dels carrers afectats per aquestes obres i que no han pogut establir-hi les seves terrasses. Aquests locals, tot i tenir la preceptiva llicència, no poden col·locar taules i cadires a la vorera per als clients, amb els perjudicis que això els pot comportar. Segons remarcà ahir la batlessa de Palma, Aina Calvo, en aquests moments hi ha en marxa a Ciutat més de 200 treballs (117 del Fons Estatal i 83 de sufragats a través de les partides municipals) que afecten 160 carrers de Palma.

Així, en aproximadament 96 d'aquestes vies amb obres del Fons Estatal, hi ha 61 locals que són titulars de llicències per ocupar via pública. Però també se'n podran beneficiar d'altres (bàsicament bars i restaurants) que pateixin intervencions no finançades pel Govern central però que es desenvolupen en aquests moments. Els carrers amb altres actuacions són 64 i les llicències d'ocupació de via pública que hi ha concedides són 87. En aquest sentit, Calvo destacà que la mesura ha estat decidida d'"ofici" per l'Ajuntament i suposarà retornar al titular del permís -que es paga anualment- la part proporcional de la taxa abonada pel temps que no hagi pogut fer efectiu el seu dret per motiu d'aquestes obres. "L'Ajuntament remetrà al titular de cada un dels establiments afectats una comunicació en la qual se'ls indicarà el procediment a seguir per recuperar l'import de la llicència pel temps que no han pogut ocupar la via pública", explicà Calvo.

Els carrers més afectats

El regidor d'Infraestructures, Francisco Donate, indicà que els carrers on més establiments poden haver vist impedida la possibilitat d'instal·lar terrasses són el 31 de desembre, Alexandre Fleming, Aragó, Metge Darder, Gabriel Alomar i l'avinguda Argentina, entre d'altres. El mateix regidor detallà que les obres que de moment estan causant més molèsties són les que tenen a veure amb les canalitzacions. En aquest sentit, Donate també matisà que l'Ajuntament ha intentat engegar moltes d'aquestes tasques un cop finalitzat el curs escolar perquè la fluïdesa de trànsit disminueix més del 50% i, per tant, es genera menys caos de circulació. Per la mateixa regla de tres, Cort preveu que a mitjan setembre les actuacions en canalitzacions ja estaran acabades, per la qual cosa, "quan comenci de nou el curs escolar, molts d'aquests carrers on s'han suprimit vies de circulació recuperaran els seus carrils.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 14 anys
Està molt bé que coincideixi sa temporada alta amb totes aquestes obres. Per dos motius sobretot:

1) Els guiris d'enguany ja no voldran tornar, i supòs que els seus amics no en voldran saber res de venir.

2) Ja sabíem tots que en acabar temporada seria un desastre de desocupació. Enguany la cosa tenia pinta de superar tots els rècords. Però si ajuntam tota la desocupació pel final de temporada turística i la desocupació pel final de totes aquestes obres, ja serà de guinnes la cosa!! Quin espectacle, no? O fien fer obres eternament? Amb quins doblers? Amb l'exitàs de finançament?? xDDDDDDDD
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente