algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Desplaçats cap a Can Pastilla

El centre de salut de l'Arenal quedarà en serveis mínims a partir d'abril i els 16.000 residents hauran d'anar al nou punt devora el Coll. Els veïns de Platja de Palma es queixen que la seva zona estarà desatesa

Serà el proper mes d’abril quan el centre de salut de l’Arenal deixarà de funcionar com a tal per convertir-se en una unitat bàsica de salut. Això és que el centre només disposarà dels serveis mínims d’atenció primària i estarà obert unes hores determinades al dia amb una reducció considerable dels professionals sanitaris. En el seu lloc s’obrirà el nou centre de Can Pastilla. Aquest canvi implicarà que les 14.000 persones que viuen de manera permanent a l’Arenal de Platja de Palma, sumades a les 2.000 més que hi resideixen com a població flotant, seran desplaçades a 10 quilòmetres d’anada i tornada en aquest nou punt, en casos d’urgència.

A més a més, amb la posada en marxa del nou centre hi haurà una reorganització de l’atenció sanitària a tota la zona bàsica de salut de la Platja de Palma. El nou servei passarà a ser el centre de salut de referència de tota l’àrea i en dependran les unitats bàsiques de l’Arenal, el Pil·larí, l’Aranjassa, les Cadenes i Sometimes, que afegides a la població que viu a Can Pastilla, formaran un espai de cobertura sanitària de gairebé 25.000 habitants. Els veïns de l’Arenal ja han posat el crit al cel perquè veuen com a la seva zona es registrarà un deteriorament de l’atenció sanitària: "El centre de Can Pastilla quedarà col·lapsat i si tenim una urgència, on anam?", diu Catalina Riutort, de l’Associació de Veïns de Bellavista.

Afegeix: "La gent major com ho farà per recórrer aquests 10 quilòmetres? Fins ara s’hi podien desplaçar a peu". En la mateixa línia, s’expressa Francisco Nogales, de l’Associació Arenal-Platja de Palma: "Deixaran la nostra àrea totalment desproveïda". Així mateix, les queixes van dirigides davant l’impediment que tenen aquests veïns de poder ser atesos al centre de salut de Llucmajor, del qual tan sols els separa un quilòmetre de distància. Antoni Crespí, de l’Associació de la tercera edat de l’Arenal, també s’hi mostra preocupat: "La nostra zona té més habitants que Can Pastilla. A més a més, hi ha molta gent major que és pensionista i que no té fills". Per altra banda, el subdirector assistencial d’atenció primària de l’IB-Salut, Joan Pou, precisa que els professionals s’ajustaran en funció de l’àrea de cobertura que abasti el centre de Can Pastilla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.