cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

En marxa el bus de Son Hugo a Son Llàtzer i les noves tarifes

En total, l'EMT incrementarà els recorreguts en cinc noves línies més

La línia d’autobús que uneix Son Llàtzer amb Son Hugo, que afecta les barriades de Son Forteza, Son Costa i Son Oliva, ja està operativa des d’ahir. Aquest nou trajecte no és l’únic que l’EMT té previst posar en marxa. En els successius dies de març i abril, l’empresa municipal incorporarà a banda d’aquest recorregut, quatre noves línies més a banda de la dotació de 14 autobusos més, així com també el nou sistema de tarifació en vigor des d’ahir mateix. Paral·lelament a la implantació de la línia 24, l’Ajuntament de Palma ha aprofitat per fer obres d’ampliació de les voreres en tot el tram de Son Hugo, que fins ara no n’hi havia, i els vianants havien de creuar per la mateixa calçada, cosa que era un risc per als ciutadans.

En total, l’EMT incrementarà els recorreguts en cinc noves línies més que hauran de satisfer una demanda històrica dels ciutadans de Palma, ja que a part de dotar de transport públic al barri de Son Hugo, Parc Bit, Sant Jordi, connectaran els polígons de Llevant, Can Valero i la zona de la Platja de Palma amb l’aeroport. La resta de línies que entraran en funcionament són la línia 6 del Polígon de Llevant-Polígon de Can Valero, que ho farà el 30 de març. Les altres tres són la línia 20, que anirà Portopí al Parc Bit; la 32, que connectarà l’Arenal amb Sant Jordi, i la 21, que enllaçarà la platja de Palma amb l’aeroport i entraran en servei entre abril i maig. En la mateixa línia, l’EMT també estrenà ahir el nou servei de tarifes que aporta diverses novetats, entre elles la gratuïtat fins als 16 anys, ja en vigor des de principi de gener. El nou sistema de preus estableix que els universitaris continuaran pagant 31 cèntims, les persones majors, 15 cèntims i els membres de família nombrosa, 20.

Pel que fa a abonaments anticipats, el sistema posa a la disposició dels viatgers títols de transport que tenen diferents preus en funció del nombre de viatges: T-20 a 10 euros, T-50 a 23 euros i T-Mensual Indefinit a 27 euros, tots vàlids per 30 dies i que inclouen transbordaments durant 90 minuts. En canvi, el bitllet senzill puja 15 cèntims el preu, ja que passa d’1,10 a 1,25 euros, i el bitllet a l’aeroport serà de 2 euros i de 70 cèntims per als residents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per GA, fa mes de 15 anys
El cost del transport públic a les Illes Balears és excessiu, i els increments d'enguany a Palma molt per damunt del IPC són impropis d'un govern progressista.
Valoració:1menosmas
Per biel, fa mes de 15 anys
quina vergonya de tarifes! un estudiant està obligat a pagar 18 euros al mes els consumeixis o no. Ara que venen vacances de Pasqua i no hauré de pujar a la uib, gairebé perdré la meitat dels dotblers invertits en comprar la tarifa de bus ja que no l'hauré de menester en totes les vacances. Per tant, trobo que no se fomenta bé l'ús de transport públic al manco pels estudiants.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente